Durak: Nisam očekivao ovako brz razlaz sa Zrinjskim, za sada ne znam što ću dalje

durak

Durak je prošle sezone igrao veoma dobro u dresu Olimpica, nakon čega je prešao u redove Plemića, međutim Pod Bijelim Brijegom nije dobio pravu priliku, te že potražiti novu sredinu.

"Postigao sam dogovor o raskidu ugovora, ali još nisam potpisao. Sljedeći tjedan to bi se trebalo finalizirati", potvrdio je Durak u razgovoru za SCsport.ba.

Nekadašnji član omladinskih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine ističe da nije očekivao da će se ovako brzo rastati sa Zrinjskim.

"Iskreno, nisam očekivao ovako brz razlaz sa Zrinjskim, tako da za sada ne znam ništa o nastavku karijere. Tek je polusezona završena, nije ni počeo prelazni rok. Trebam dobro razmisliti šta ću dalje. Volio bih otići vani, ukoliko bude nekih opcija, ako ne, onda ću vidjeti za angažman u Premijer ligi", dodao je Durak.

Durak je nastupao za omladinske kategorije Željezničara odakle je 2008. godine prešao u juniorski tim njemačkog Freiburga, gdje je pružao zapažene partije, a 2010. godine vratio se u BiH i potpisao ugovor za Olimpic, za koji je prije prelaska u Zrinjski, nastupao četiri godine.

scsport.ba