Duje Čop u šest minuta postigao četiri pogotka

Hajduk

Ni najzagriženiji navijači domaćeg Rudara nisu mogli očekivati preveliku dramu na terenu, ali da će Duje Čop već do 12. minute zabiti četiri gola, nije se moglo pretpostaviti. Od 6. do 12. minute Hajdukov napadač zabio je četiri gola, a njegovu seriju nakratko je prekinuo Marin Tomasov. Marin i Krešo Ljubičić te dva puta Ibričić dodavali su junaku dana, a Čop je rutinski pogađao domaću mrežu. Taj je rezultat bio aktualan do 30. minute, kada je Tomasov u dvije minute zabio nova dva gola (za prvi mu je asistirao Čop) i postavio 6:0 za raspoložene Splićane, piše Tportal.hr.

Minutu uoči odmora Čop je zabio svoj peti, a u 51. i šesti gol za Hajduk. Nakon 8:0 na štih su došli i domaćini koji su golom Tekića razveselili svoj kontingent od 3.000 okupljenih navijača, a golijadu je nastavio istaknuti reprezentativac U19 Andrijašević koji je prednost Hajduka podigao na 9:1. U 59. je Petrić zabio drugi gol za Rudar, a minutu poslije Torcida je bakljadom, kao uvertiru u proslavu 60. rođendana idućeg tjedna, nakratko prekinula susret.

15 minuta prije kraja u strijelce se upisao i Oremuš koji je tako Hajdukov učinak zaokružio na deset golova. Rudaru ostaje utjeha da su velikom Hajduku zabili dva i sada se mogu okrenuti lokalnom dvoboju županijske lige protiv Jalžabeta, za koji su neki domaći igrači uoči dvoboja ustvrdili da im je važniji od ogleda s Hajdukom.