Dudić: Zaslužili smo pobjedu protiv Širokog Brijega

18.08.2019

U trenutku kada je preuzeo momčad Veleža, Feđa Dudić se našao pred velikim izazovom, možda i najvećim u karijeri. Jer Rođeni nisu na svom kontu nisu imali niti jednog boda, uz to poraženi su u dvije utakmice na domaćem terenu, a igrački kadar je već bio odabran.

Ipak, istaknuo je činjenicu kako Velež zaslužuje po prikazanim igrama puno bolje mjesto na ljestvici i kako će probati što prije konsolidirati momčad. Protiv Slobode je osvojen bod, možda je mogao i više Velež, ali bod Tušnju svakako ima svoju težinu. Protiv Širokog Brijega se tražilo upravo više, tražila se pobjeda. Na kraju je ostvarena, minimalna, ali u trenutku kada je ostvarena izuzetno vrijedna. 

"Svaka čast momcima, uložili su zadnji atom snage za ovu pobjedu koja je po prikazanom zaslužena. Mi smo jednu momčad koja je godinama u vrhu bh nogometa uspjeli zaustaviti, limitirati napadački, mislim da gosti nisu uspjeli za devedeset minuta stvoriti niti jednu pravu priliku.To je ono što tražim od ovih momaka, maksimalno na svakom treningu, maksimalno na svakoj utakmici. Naravno, to ne mora biti garancija da će vaša momčad svaki put pobijediti. I što je važno, moramo nastaviti u istom ritmu, jer ovo je takva liga, vrlo lako se može doći blizu vrha tabele, vrlo lako možemo opet pasti", upozorava Dudić. 

U Mostaru je Dudić dva tjedna, u tako kratkom ruku je teško bilo što promijeniti. Ipak neki pomaci su vidljivi.

"Mislim da smo u sredini možda napravili i najveći pomak. Sada puno bolje kako se to kaže stojimo, zbili smo tu sredinu, linije su bile preširoke, zbili smo taj vezni red. Mi nismo imali previše vremena za neke korekcije jer smo ispred svega stavili rezultat, bodove koji su nam bili neophodni. I dalje mi moramo raditi, prema naprijed stvaramo prilike, ali moramo biti bolji u realizaciji, posjed lopte je također problematičan, ali vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje", zaključio je Dudić. 

(bljesak.info)

loading...