Drinkwater pauzira dva tjedna nakon što je pretučen

drinkwater, pretučen

Povremeni engleski nogometni reprezentativac Danny Drinkwater (29) pauzirat će najmanje dva tjedna nakon što je prošlog tjedna dobio batine ispred jednog mančesterskog noćnog kluba.

Branič Chelseaja na posudbi u Burnleyju, u tučnjavi je ozlijedio ligamente gležnja zbog čega će pauzirati najmanje dva tjedna.

"Ne radi se o ozbiljnoj ozljedi, ali sigurno ga neće biti dva tjedna," potvrdio je menadžer kluba Sean Dyche.

Drinkwater se našao u problemima kada je u noćnom klubu počeo zavoditi djevojku Kgosija Ntlhea, igrača niželigaškog Scunthorpe Uniteda. Tučnjavu nogometaša zaustavili su redari izbacivši ih iz noćnog kluba. Međutim, ispred kluba Drinkwatera je napala skupina mladića i brutalno ga pretukla. Iz tučnjave je izašao s masnicom ispod oka, natečenim čelom, posjekotinom na obrazu te izlupanim gležnjem, prenosi Hina pisanje engleskih medija.

"On je ljudsko biće i nitko se ne želi naći u takvoj situaciji. Zaboravite na nogometaše, ponekad se ljudi nađu u takvim situacijama. Kada uzmete igrača, on postaje dio nas. Dakle, mi ćemo raditi s Dannyjem i pokušati mu pomoći," dodao je Dyche.

Drinkwater je u Chelsea stigao 2017. kao pojačanje iz Leicestera za 38 milijuna eura, međutim, na Stamford Bridgeu se nije previše naigrao pa je ove sezone posuđen Burnleyju.

Nakon odličnih nastupa u dresu Leicestera zaigrao je i za englesku reprezentaciju u tri susreta, ali nakon osvajanja Premier lige njegova je karijera u padu.