Drama u Madridu! Atletico nakon 16 jedanaesteraca izbacio PSV za četvrtfinale Lige prvaka

Liga prvaka, PSV, Atletico Madrid
...odlučen izvođenjem jedanaesteraca u Madridu, piše Index.

Blistali vratari: Zoet dobio sve dvoboje s Griezmannom, a Oblak spasio Atletico

Nogometaši na Vicente Calderonu nisu bili raspoloženi za postizanje golova u 120 minuta igre, a posebno se to odnosi na Griezmanna koji je izgubio sva četiri dvoboja s gostujućim vratarom Zoetom.

PSV je nekoliko puta bio blizu pogotka, ali je na golu Atletica sjajan bio Oblak. Slovenac je u 58. minuti spasio svoju momčad i uz pomoć vratnice zaustavio pokušaj De Jonga.

Drama u jedanaestercima - 16 penala, 15 golova i greda

Jedanaesterci su ponudili pravu dramu, a udarce s bijele točke domaći trener Simeone nije mogao ni gledati. Nekoliko puta je njegova momčad "visila", ali Zoet nije imao sreće. Nakon sedam serija i 14 jedanaesteraca nitko nije promašio, sve dok loptu nije uzeo Narsingh, koji je u igru ušao u 118. minuti. Pogodio je gredu, a u sljedećem jedanaestercu Juanfran je odveo svoju momčad u četvrtfinale.

City prvi put u povijesti u četvrtfinalu, Dinamo neporažen na Etihadu

Manchester City je, pak, prvi put u povijesti izborio plasman među osam najboljih u Europi. Engleska momčad sve je riješila još u prvoj utakmici kada je u Kijevu s 3:1 pobijedila Dinamo, a u uzvratu nije bilo golova.

Čak u prvom poluvremenu, kojeg su obilježile ozljede Cityjevih braniča Kompanyja i Otamendija, nije bilo niti jedne prilike. U drugom dijelu su se igrači na Etihadu probudili, pa je bilo nekoliko opasnih situacija pred oba gola, a najveću priliku domaći su imali kada je Navasov udarac zaustavila vratnica