Drama šesteraca u kvalifikacijama, kiša žutih, ali i 4 crvena kartona, rezultat od 17:1 !

Makarska, Makarska kup , malonogometni turnir
Odmah na startu su "favoriti" odigrali punom snagom jer samo jedna pobjeda može značiti odlazak u završnicu, pa ništa nisu prepuštali slučaju. Prvi dan, na teren su istrčale ekipe : Agrohortusa, Tuka Taka, Brela , Ploče, Binvest, Stari dom Ivkošić, Veselko Mata i Gornja vala.

Prvi susret dana Agrohortus i Tuka taka - tvrdo i neizvjesno do kraja. Agrohortus je poveo preko Nižetića u 11., a izjednačio je Zvizdić u 25. min. Zadnjih 5 minuta se igralo na "glavu" i u toj jurnjavi po terenu najspretniji je Boris Bašura koji u 27.min iz gužve u devetercu pogađa malu mrižicu za 2:1 - pobjeda Agrohortusa.

U drugom susretu Brela i Ploče su pokazale da "pucaju" visoko kada je u pitanju rezultat na Makarani Ligi prvaka 2017.g! Iako je rezultat "nerealan" jer se moglo prelomiti i na drugu stranu , svakako jedan od boljih utakmica tog dana. "Krivac" za pobjedu Brela je vratar Ivan Rubčić koji je pri rezultatu 0:0 imao 3 nevjerojatne obrane, nakon kojih je službena doktorica turnira mislila da će imati pune ruke posla - ali ipak nije. Rijetko viđenim intervencijama Brela su dobila vjetar u leđa za pobjedu od 4:1 u režiji Galića, Bekavca i Radalja.

Treći susret Binvesta i Stari dom Ivkošić, također spada u "nerealan" rezultat. Pobjeda od 7:1 Ivkošiča, neosporno je kvaliteta ekipe iz Zmijavaca, ali i jako loš i mlak ulazak prošlogodišnjeg osvježenja turnira koji su bili konkurenti za samu završnicu. Najraspoloženiji je bio Tomislav Mrkonjić sa 4 pogotka i s tim već iskočio na listi strijelaca.

Veselko Mata i Gornja vala - vrlo živ susret! Osam pogodaka, 4 žuta i 2 crvena kartona - sve to u 2x15minuta čiste igre! Roko Urlić s jedne strane i Mirko Selak sa druge strane su bili nerješive zagonetke za vratare. Međutim, Roko je imao pomoć svojih suigrača Čančara, Viskovića i Kriliča, dok je Selaku ovaj put izostala podrška suigrača. Gornja vala upisuje 3 zaslužena boda, a Veselko Mata ako se posloži - svakako zaslužuje ući u završnicu turnira.

Drugi dan natjecanja je bio sličan prvome. Golijada, neizvjesnost, crvenih kartona, žutih ali još uvijek bez neriješenog rezultata. Na početku dana susreta između CB Vice i Marinete club
nije ponudio baš puno uzbuđenja. Utakmica "revijalnog" tona je ipak pokazala razliku u klasi na terenu. S jedne strane kvartovska ekipa, dok se pak sa druge služila ekipa malonogometaša koja zasigurno igra najkvalitetniji, najbolji nogomet na turniru. Iako je početak, a turnir je dug vjerujemo da za Marinetu club sve ispod finala ne bi bilo prihvatljivo - no. Vedran Kazazić je sa 6 pogodaka preskočio Mrkonjića i sada vodi na listi strijelaca. Za CB Vicu je počasno pogodak postigao Antonio Brkulj i s tim zaradio ovacije cijele dvorane.

Tolo trade i Svadbeni salon Bagušić/CB Tropicana su odigrali utakmicu dana. Samo tri pogotka Tomislav Brajić, dva za Tolo trade i Ante Serdarušić, jedan za SS Bagušić/Tropica, uz 4 žuta i 1 crveni karton je konačni konto, međutim onaj tko je gledao utakmicu zasigurno je uživao u akcijama, obranama, kombinacijama i tempu igre koji je bio dostojan finala. Nadamo se da se neće ove dvije ekipe susresti ranije.

Treći susret između Kingtrade i Želuše je završio 1:4 gdje je najbolji strijelac Makarane Lige prvak 2014.g Marijan Šuto postigao dva pogotka i najavio kandidaturu za najstrijelca 2017.g! Tvrda i muška utakmica do sredine drugog dijela kada je Kingtrade ostao bez "kisika", kada su Šimić i Češljar završili započeto! Lekaj je postigao počasni pogodak za Kingtrade.

Konoba Tomić i Bezimeni! Malonogometaši protiv veliko nogometaša. Konačni rezultat je 7:3 za Konobu Tomić. Možda nije najbolje ogledalo ekipe iz Baške vode, jer kada ne skupite glave protiv konobe Tomić, koji igraju 90 minuta ako treba u istom tempu, disciplinirano i bez komplikacije, drugačije ne možete proći nego - sa punom mrežom! Sedam pogodaka, a šest strijelaca ( Marinović, Terzić, Matulić, Jakšić, Glavota, Škegro) dovoljno govori o kakvoj ekipi i klapi je riječ - Konoba Tomić! Bezimeni će morati na "popravni".

Završni dan 1.kola - osam podjednakih ekipa, gdje je pobjeda mogla otići na bilo koju stranu. Mali Plamen je pobijedio konobu Galinac 4:2. Ovaj put je presudilo čisto iskustvo igranja turnira i činjenica da Mali plamen već nekoliko godina nastupa u istom ili sličnom sastavu. Svakako će ekipa Konobe Galinac biti neugodan protivnik za sve sudionike u skupini.

U drugoj utakmici Pivo u boci protiv Albatrosa. Početak je kasnio jer su gosti zapeli u prometu, pa su Tučepljani u duhu fair playa ipak pričekali protivnike. Divić, Matešan, Vidić i na semaforu je 3:0, minuta 21. Rijetko viđen slučaj kod igranja 5+1 je da protivnici uvedu i golmana igraća. Baš to su napravili Splićani u 25.minuti, da bi samo minutu poslije Jurić i Kustura pogodili za 3:2. Četiri minute do kraja - drama i iskre na terenu, ali Tučepljani skupljaju glave nakon time outa i do kraja čuvaju rezultat vrijedan 3 boda!

Bistro Palma Pusak su nažalost "skupo "platili pobjedu od 4:1 nad odličnom ekipom Botanović sladoledima. Po dva pogotka Miketeka i Godinovića, su bila dovoljna za pobjedu , ali su ostali bez Stipe Šulente u 19 i do 21 minute bez do tada odličnog Josipa Mahaleka na vratima. Do kraja susreta su Smoljo i ekipa izdržali sve napade Botanovića, te teko upisali vrijedna ali skupa 3 boda.

Za kraj kola "lokalni" derbi između MNK Duća, kvalifikanata i MNK Blata na Cetini uz podršku sa tribina od vjerih navijača je ponudilo niti malo lošiju utakmicu od prethodnih. Što više vodstvo MNK Duća se iz minute u minutu topilo. Antičević Jerko i Marko su pogađali za 0:3, da bi prvo Smoljanović u 21.smanjio na 1:3, zatim Roguljić u 25.za 2:3 a od tada su 3 spojnice i jedna vratnica bile na strani MNK Duća. Velika pobjeda na početku turnira za Duće dok će Blato na Cetini morati bodove prolaza tražiti u sljedećim susretima !

A sad je na redu 2.kolo koje će dodatno zakomplicirati stvari na tablicama turnira !!!
Rezultate , tablice i najavu pratite na www.sportmakarska.com

Rezultati 1.kola :
1. KOLO - 19.12.2017.
16:30h Agrohortus 2 - 1 Tuka-taka
17:30h Brela 4 - 1 Ploče
18:30h Binvest 1 - 7 Stari dom - Ivkošić
19:30h Veselko Mata 2 - 6 Gornja vala

KVALIFIKACIJE
20:30h Duće 2 - 2 8:7 Oravača

1. KOLO - 20.12.2017.
17:00h CB Vice 1 - 17 Marineta Club
18:00h Tolo Trade 2 - 1 SS Bagušić/ CB Tropicana
19:00h Želuša 4 - 1 Kingtrade
20:00h Konoba Tomić 7 - 3 Bezimeni

1. KOLO - 21.12.2017.
17:00h Konoba Galinac 2 - 4 Mali plamen
18:00h Pivo u boci 3 - 2 CB Albatros
19:00h Botanović sladoledi 1 - 4 Bistro Palma Pusak
20:00h Blato na Cetini 2 - 3 Duće

2. KOLO - 22.12.2017.
17:00h Bezimeni v Marineta Club
18:00h SS Bagušić/ CB Tropicana v Tuka-taka
19:00h Botanović sladoledi v Konoba Galinac
20:00h Konoba Tomić v CB Vice

2. KOLO - 23.12.2017.
17:00h Kingtrade v Ploče
18:00h Veselko Mata v Binvest
19:00h Pivo u boci v Blato na Cetini
20:00h Tolo Trade v Agrohortus

2. KOLO - 26.12.2017.
17:00h Gornja vala v Stari dom - Ivkošić
18:00h Želuša v Brela
19:00h CB Albatros v Duće
20:00h Bistro Palma Pusak v Mali plamen