Drama na Rujevici: Rijeka gubila do 80. minute, pa promašila penal i zabila za pobjedu u 94.!

HNK Rijeka, hnk osijek , HNK Rijeka, HNK Hajduk, jadranski derbi, rijeka, Liga prvaka, rijeka, uefa liga prvaka, Liga prvaka, nk rijeka
Ali na kraju, nakon tako dramatično izborene pobjede, iz 4622 grla činilo se glasnije nego ikada!

Rijeka je u neviđeno dramatičnoj utakmici na kišnoj Rujevici pobijedila Lokomotivu s 2:1. U utakmici u kojoj je Matjaž Kek htio odmoriti glavne adute za Olympiakos, u kojoj je na kraju uveo trojicu ključnih jer do 80. minute je gubio, a tri boda mu je donio reprezentativac Filip Bradarić.

Koji je najprije zabio udarcem s 20 metara koji je kliznuo inače odličnom Šemperu kroz rukavicu, a potom maestralno, malonogometno asistirao Mateiju u 94. minuti za pobjedu!
Matjaž Kek počeo je bez Gorgona, Gavranovića, Eleza, Hebera, Kvržića, Mišića i Sluge.

Rijeka je prva zaprijetila, u petoj je minuti Črnic pucao prizemno, malo pokraj gola.

Ali Lokomotiva je povela u 16. minuti! Babić je pucao, lopta se odbila od bloka, došla do Doležala, koji je sam ispred Prskala asistirao Majeru da gurne loptu u praznu mrežu.

U 21. minuti Vešović je htio penal nakon što ga (ni)je držao Šunjić u kaznenom prostoru. Četiri minute kasnije Matei je jako dobro pucao iz slobodnog udarca, ali Šemper je odlično obranio.

Šemper je i u 43. minuti zaustavio udarac sa 16 metara Črnica, kojem je Matei namjestio šansu.

U drugom dijelu Matjaž Kek morao je uvesti najjače napadačke adute Marija Gavranovića i Hebera...

No, pravih šansi nije bilo, a Majer je u 72. minuti zaprijetio iz daljine, otišlo je malo iznad gola.

U 76. minuti Mišić je pronašao Hebera, ovaj se sjajno oslobodio čuvara, ali slabo pucao pa je Šemper pokupio loptu. Minutu kasnije opasno je pucao Gavranović s 20 metara, Šemper je zaustavio.

I u 80. minuti izjednačenje! Bradarić je opalio s 20 metara, lopta je bila kliska zbog jake kiše, Šemper je bio na njoj, ali mu je kliznula uz rukavicu i ušla u mrežu!

Da bi u 84. Ivanušec povukao Hebera u šesnaestercu, Rijeka je dobila penal za pobjedu, ali je Šemper zaustavio udarac Mateija!

No, u 94. minuti fenomenalno, malonogometno dodavanje Bradarića i Matei zabija za 2:1!

Rijeka je tako iščupala vrlo važne bodove, jer da nije pobijedila, Dinamo bi u nedjelju mogao pobjedi čak sedam bodova.

Rijeka: Prskalo - Vešović, Župarić, Punčec, Zuta - Đoković (od 72. Mišić), Bradarić - Martić (od 54. Heber), Črnic, Matei - Jelić (od 62. Gavranović).

Lokomotiva: Šemper - Capan, Soldo, Kolinger, Musa - Šunjić, Ivanušec, Karačić - Majer (od 85. Kolar), Doležal (od 58. Burić), Babić.

Poredak: Dinamo 13 (5), Rijeka 12, Hajduk 10 (5), Osijek 9 (5), Slaven 9 (5), Inter 8 (5), Cibalia 6, Lokomotiva 4, Istra 2, Rudeš 2.

Goal.com