Drama na klupi Tottenhama: Pochettino otkrio što se događalo

Ajax je pobijedio Tottenham 1:0 u Londonu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Jedini pogodak na utakmici postigao je Donny van de Beek u 15. minuti. Obrana Tottenhama je zaspala, nije bilo zaleđa, pa je Nizozemac ostao sam pred Hugom Llorisom i lagano je poentirao.

Nije to bila igra za polizati prste, no Kopljanici su nadigrali Pijetlove, posebice u prvom poluvremenu.

„Momčad nije pokazala energiju kakvu smo htjeli", kazao je nakon utakmice menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino.

„Ajax je bio energičniji, a najviše boli način na koji smo primili pogodak. Jako loše smo reagirali u toj situaciji", priznao je argentinski stručnjak, koji, čini se, nije baš najbolje postavio taktiku na startu utakmice.

„Ajax je bio aktivniji, to je bio ključ utakmice. Ulaskom Sissoka počeli smo bolje igrati. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje", objasnio je Pochettino te dodao:

„U drugom dijelu vršili smo konstantan pritisak na njihovu zadnju liniju. Pritiskali smo ih onako kako smo to htjeli raditi otpočetka. To je igra koja nam daje nadu za uzvratu u Amsterdamu. Još uvijek je sve otvoreno, no bit će jako teško."

Dosta polemike izazvala je prilično dramatična situacija s Janom Vertonghenom, koji je nakon jednog duela u prvom dijelu pretrpio potres mozga. Prokrvario je na nos i naposljetku je zamijenjen.
Vertonghen je jedva oteturao u svlačionicu, no prije toga je vraćen na teren, iako su liječnici na zahtjev suca Antonio Mateu Lahoza dvaput provjerili je li u stanju nastaviti utakmicu.

Menadžer Tottenhama objasnio je situaciju:

„Nisam bio uključen, to je bila odluka liječnika. Važna je da se u takvim situacijama poštuju pravila i protokol. Naši liječnici sve su ispoštovali. Izvadili smo ga iz igre čim smo vidjeli da ne može nastaviti utakmicu. Sada je OK, sa stadiona je izašao na nogama. Naravno da ćemo motriti njegovo stanje, bio je to jak udarac u glavu, no Jan se sada osjeća dobro", otkrio je Pochettino.

„Normalno je da samo bio zabrinut, najvažnije je zdravlja igrača. Da mi je odmah rekao da ga zamijenim, ne bih ni sekunde dvojio. U takvim situacijama liječnici su gazde. Njihove odluke nikada ne dovodim u pitanje", zaključio je Argentinac.

Ponajbolji Tottenhamov igrač Christian Eriksen nije se proslavio. Danac je odigrao blijedu partiju.

„Nismo bili dobri u prvom dijelu. U prvih 20 minuta bili smo samo nijemi promatrači. U uzvratu moramo puno bolje. Svojom igrom napravili smo ih puno boljim nego što jesu. Oni su dobri, no mi smo im jako pomogli da tako izgledaju. To je bila naša pogreška", kazivao je Danac.

„Na početku utakmice nismo dobro funkcionirali. Promjenom sustava zaigrali smo bolje, bili smo puno izravniji, no i dalje smo bili daleko od igre koju možemo pružiti. Naravno da nismo htjeli igrati tako kako smo igrali u prvom dijelu. Svima je bilo jasno da ne igramo dobro. U drugom dijelu bili smo osjetno bolji."

Tottenhamu je nedostajalo nekoliko ključnih igrača, što zbog ozljeda, a što zbog suspenzija.

„Ne smijemo se vaditi na one kojih nema. Kada igrate u polufinalu, nije važno tko igra. Moramo preuzeti odgovornost. Imali smo sreće što su gosti pogodili vratnicu u drugom dijelu. Da je to ušlo, bilo bi puno teže. Mislim da možemo sve nadoknaditi u Amsterdamu", zaključio je Eriksen.

Ivica Medo