Drama na Cipru, ali i na Marakani: Kraj Zvezde u Ligi prvaka!

Liga prvaka

Crvena zvezda ispala je na Marakani u produžetku od Ludogoreca, APOEL je u sudačkoj nadoknadi slomio Rosenborg, a irski Dundalk pobrinuo se za senzaciju protiv BATE Borisova...

Hrvatski ljubitelji nogometa bili su ovog utorka fokusirani na rutinsku pobjedu zagrebačkog Dinama u gostima u Tbilisiju, no na drugim terenima događale su se prave drame u 3. pretkolu Lige prvaka. Naime, favorizirana češka Viktoria Plzen bila je na rubu ispadanja kod azerbajdžanskog Qarabaga, ali je golom Krmenčika u 85. minuti izjednačila na 1:1 i prošla zahvaljujući golu u gostima.

Najluđa utakmica odigrala se na Cipru. Tamo je Rosenborg branio prednost protiv APOEL-a od 2:1 iz prve utakmice, sve dok u 91. minuti nije primio pogodak Gianniotasa. Norvežani su se zatim otvorili i tražili gol koji bi sve preokrenuo, ali su u 96. i 98. minuti primili još dva i izgubili 3:0.


Crvena zvezda nije uspjela proći dalje. U također dramatičnom susretu povela je protiv Ludogoreca, no Bugari su preokrenuli, da bi bivši 'dinamovac' Ibanez iz penala izjednačio u 62. minuti na 2:2, čime je izjednačen rezultat iz prve utakmice pa je sve otišlo u produžetak. Tamo su se gosti bolje snašli, a Wanderson je golovima u 92. i 97. minuti šokirao Marakanu te kompletirao svoj hat-trick.

Za blamažu večeri pobrinuo se bjeloruski BATE Borisov. Bio je veliki favorit protiv irskog Dundalka, imao i prednost 1:0 uoči uzvrata, ali je dopustio da ga poluamateri deklasiraju u Dublinu. David McMillan s dva postignuta pogotka i Benson s trećim odveli su autsajdera u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka te mu osigurali europsku jesen...

tportal.hr