FOTO  Dragan Perić: Osam juniora na pripremama prvog tima veliki je uspjeh

omladinska škola

Nazaslužniji, naravno uz Upravu HŠK Zrinjski za taj veliki iskorak je voditelj Omladinske škole Dragan Perić. Za vrijeme zimske pauza i odmora Uprava HŠK Zrinjski i Dragan Perić nisu odmarali te se krenulo u rekonstrukciju prostorija omladinske škole . Radovi na rekonstrikciji su pri kraju, i danas smo skupa sa Draganom krenuli u obilazak istih, te smo se uvjerili da je napravljen veliki i odličan posao. Evo što je trener Perić rekao za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo želim Vam čestitati na ovome što radite, ali i na odličnim rezultatima Omladinske škole u prošloj godini.

To je cjelokupni uspjeh svih uposlenika, trenera i mene, a bez naše Uprave koja nas podržava u svemu, sigurno da to sve ne bilo ovako. Oni su naš vjetar u leđa, i zato dolazi do dobrih rezultata.

Nažalost veliki uspjesi Omladinske škole slabo su propraćeni u medijima, pa možete li nam u kratkim crtama reći koji su to uspjesi?

U Premijer ligi BiH juniori su na prvom mjestu i plasirali su se u polufinale Kupa BiH, dok su kadeti trenutno na četvrtom mjestu. Pioniri su u županijskoj ligi bez ijednog poraza, dok su predpioniri na drugom mjestu iza Stoca. Moram spomenuti još jednu ligu koja se održava već treću godinu. Organizator te lige je HŠK Zrinjski uz suorganizatora HT Eronet. To je liga limača koja broji 14 klubova, i prva momčad Zrinjskog je na vrhu ljestvice. U toj ligi se natječe i druga ekipa Zrinjskog koja se natječe sa starijim od sebe i trenutno su na osmom mjestu.

Otkako ste Vi došli u Omladinsku školu u njoj je napravljen jedan veliki iskorak. Kako ste to uspjeli?

Ja sam u ovu školu došao prije nego što sam bio trener seniora. Tako da smo tada udarili neke temelje sa dobrim ljudima, između ostaloga i sa Vama i Mariom Ćosićem. Imali smo nekih ideja, vidjeli smo kako se to radi u svijetu, i onda smo napravili neke planove i programe rada koje nastojimo provesti u djelo. Kada sam prešao u seniore to su nastavili raditi Teo Krešić i Dalibor Cvitanović. Oni su to održavali na nivou, i kada sam se ja vratio nastavili smo sa radom i mislim da imamo dobar pravac, te ćemo uz potporu naše Uprave nastaviti sa još boljim radom.

Rezultat toga rada je svako osam momaka iz juniora koji su sada na pripremama sa prvom momčadi?

To i jeste cilj naše škole, da mladi nogometaš odavde dođu u prvi tim. Kao što ste rekli na ovim pripremama prvog tima je osam naših juniora, što je jedan inpozantan uspjeh bez obzira na sve ostalo.

Nama još samo ostaje samo da vam poželimo da nastavite putem kojim ste krenuli.

Hvala Vama, nadam se da ćete i Vi na tom putu i dalje biti sa nama, jer skupa možemo puno toga napraviti.

HERCEGOVINA.info.