Dragan Jović na korak do titule prvaka Angole

Dragan Jović u Angoli
Jovićev tim ima šezdeset bodova, tri više od prvog pratitelja Petro Atletico, dok im je glavni konkurent u borbi za titulu C.R.D. Libolo doživio poraz u prošlom kolu i sada zaostaje šest bodova.

"Atmosfera u ekipi je sjajna i sa nestrpljenjem očekujemo tri preostale utakmice, koje su nam kao tri velika koraka do titule. Naravno neće biti lako jer sada svi žele pobijediti lidera, a mi moramo opravdati ulogu favorita prvenstva. Ipak vjerujem da ćemo ostvariti zacrtani cilj i osvojiti titulu", pojašnjava Jović.

Dragan Jović sa svojim klubom u posljednjem kolu gostuje upravo od prvog pratitelja Petro Atletica, kojeg su u prvoj polusezoni porazili sa minimalnih 1:0. Hoće li odluka o tituli biti pasti prije, ili upravo u tom meču ostaje da se vidi. Jovićevoj ekipi bi tada odgovarao i remi, ili minimalan poraz.

"Petro Atletico je također u dobroj formi i želi titulu, pa bi najbolji scenario bio ukoliko bi mi prije te utakmice imali prednost od bar četiri boda. Tada bi bili potpuno rasterećeni, ali i ukoliko bi posljednja utakmica odlučivala smatram da imamo kvalitet da ostvarimo rezultat za titulu. Ta utakmica je nešto slično kao kada kod nas igraju Željo i Sarajevo, ili pak Zrinjski i Velež, gradski derbi u Luandi. Ipak mi za sada razmišljamo postepeno, utakmicu po utakmicu", rekao je Jović.