Dominantni Dinamo spasio bod u 90. minuti! Machadu zviždali, a Rijeka završila s igračem manje

09.08.2015

Za trenera sa šiltericom, Matjaža Keka, Dinamo je ‘crna mačka’, u deset susreta HNL-a nije uspio pobijediti...

...ali ni kao trener Maribora u Ligi prvaka prije 12 godina nije imao sreće s hrvatskim prvakom. No, Keku i bod s Maksimira (0:0) znači mnogo, jer postavio je igru u kojoj se isključivo branio.

Utakmica je protekla u zviždanju! Čim bi plavi deset, Machado, dobio loptu, krenule bi salve zvižduka s tribine.

- Ispričao se publici, neće biti problema - najavljivao je modri trener Zoran Mamić, ali prevario se. U prve dvije minute - tri puta. Pa u prvih 45 minuta izviždan je 29 puta...

Zaboravio je Machado staviti čepiće u uši, čuo je svaki zvižduk. Publika nije preko noći zaboravila srednji prst. Zabavljali smo se i mi na tribini, brojeći zvižduke.

I dok se zagrebačka publika rugala Machadu pripadnici Armade, njih petstotinjak koji su stigli s Kvarnera, pljeskalo je na svaki pokušaj navijanja dvadeset navijača sklonih plavoj upravi. I trener Dinama Zoran Mamić zaradio je pljesak, kada je pokušao uštopati jednu loptu na aut liniji, kraj Dinamove klupe, ali prošla mu je ispod noge. Nije više u formi, iako je i sam zabijao momčadi s Kantride na Maksimiru, no prošlo je od toga više od deset godina...

Na travnjaku su se redali bezbrojni pokušaju plavih, igrala je desetorica protiv - Ivana Vargića, vratara Rijeke. Pokušavao je Arijan Ademi glavom, odličan je bio i Marko Rog, trudio se i njegov imenjak Pjaca, ubacivao i Armin Hodžić, sijevalo je sa svih strana, ali frustrirajuće za publiku - sve redom neuspješno.

Rijeka u prvom dijelu nije uspjela povezati pravu akciju i zaprijetiti Antoniju Ježini, koji je prvi puta ove sezone stao na plavi gol. Čak ni njegov bivši suigrač Marin Tomasov, s kojim je dijelio svlačionicu u Zadru, nije bio opasan.

Varaždinski sudac Mario Zebec nepotrebno je u par navrata prekidao igru, sudio onako ‘štreberski', za svaku sitnicu skretao pozornost na sebe, često kasneći s odlukom i desetak sekundi. Gostima je u prvih pet minuta sudio pet prekršaja...

Novi branič Rijeke Stefan Ristovski hrabro se borio s plavim napadačima, prošle je sezone s Antoniom Cassanom igrao u Parmi, a trener mu je bio Roberto Donadoni, kojeg se sjećamo iz Milana, a treba pohvaliti cijeli obrambeni red gostiju, Mirala Samardžića, Marka Leškovića i Marina Leovca.

Najviše je uzbuđenja bilo pred kraj susreta. Prvo je u 83. minuti isključen Bezjak zbog prigovora, a onda je Dinamo, iako je većinu susreta bio potpuno dominantan, spašavao bod. Ježina je u 90. minuti obranio zicer Radoševiću.

Slaven Zambata bio je specijalist za golove Rijeci, od 61. do 69. zabio im je 13 golova, no kad je Sinjanin ovdje zabijao bila su to druga vremena. Derbi, još jedan, pun kalkulacija, tresla se brda, a rodilo niš...

Poredak: Split 11 bodova, Dinamo 9, Istra 8, Rijeka 7...

vecernji list

Tagovi: Dinamo HNL rijeka
loading...