FOTO  Dominacija Plemića u PL BiH: Barcelona ima MSN, a Zrinjski BMT trojac

Zrinjski-Rudar

zabranici Vinka Marinovića bez većih problema rezultatom 5:0 savladali su Olimpic na Otoci, a u dresu mostarske ekipe ponovo su briljirali Jasmin Mešanović, Nemanja Bilbija i Ognjen Todorović, piše Sportsport.ba.

Fenomenalni trojac Plemića još jednom je bio je nezaustavljiv za protivničke odbrane. Todorović je upisao dva pogotka i asistenciju, dok su Mešanović i Bilbija upisali po pogodak i asistenciju. Međutim, nisu Mešanović, Bilbija i Todorović samo na Otoci briljirali, a pogled na njihovu statistiku možda i otkriva zbog čega je Zrinjski već krajem oktobra na korak do odbrane naslova. U dosadašnjih 14 kola pomenuti trojac postigao je 17 pogodaka (Mešanović sedam, Bilbija i Todorović po pet), a čak sedam bh. ekipa (Željezničar, Sloboda, Mladost, Vitez, Metalleghe, Olimpic i Čelik) postiglo je manje golova od njih trojice, dok je Sarajevo postiglo isto pogodaka kao i Mešanović, Bilbija i Todorović.

Sjajnom golgeterskom učinku BMT trio dodao je i respektabilnih 14 aistencija u 14 odigranih kola. Bilbija je osam puta asistirao, a Todorović i Mešanović po tri puta. Sveukupni učinak kojim se rijetko koji ofanzivni trio u povijesti Premijer lige može pohvaliti.