FOTO/VIDEO  Dječak iz Mostara koji se kalio ‘iza Prve osnovne ’ u dresu Vatrenih na Euru

Juraj Ljubić, Hrvatska zemlja

U jednom od video spotova u kojemu mladi nogometaši Hrvatske najavljuju spomenuto natjecanje pojavio se i Mostarac Juraj Ljubić. On je u spotu zajedno s još jednim Mostarcem u kadetskoj vrsti Hrvatske Markom Martinovićem, inače nogometašem mlađih kategorija Benfice, pozvao publiku da dođe mini vatrene podržati na Euru. Ljubić se našao među 18 najboljih koji će se nastojati široj sportskoj javnosti predstaviti u dobrom svjetlu na Euru.

Zanimljiv je i put nekadašnjeg dječaka koji je tukao loptu iza Prve osnovne škole u Mostaru, a u mladosti je nekoliko godina bio kapetan u omladinskim kategorijama Zrinjskog. Na treninge je krenuo već sa 6 godina, a roditelji su godinama mislili kako je to samo prolazna mladenačka faza. Godine su prolazile, a Ljubić je ulazio u sve ozbiljniji nogomet.

Sa 13 godina prošao je probu u Dinamu, gdje trenutačno uspješno nastupa za kadetsku, a u zadnje vrijeme i za juniorsku momčad. Svatko tko imalo poznaje nogomet na ovim prostorima zna što znači ako si standardan nogometaš u kadetima Dinama, kamoli ukoliko još u kadetskom stažu dobivaš priliku igrati za stariji uzrast juniora. U najmanju ruku to znači kako si veliki igrački potencijal.

Nije onda ni čudno što je Juraj Ljubić dobio priliku igrati za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu. Inače, riječ je o veznom nogometašu koji kao izraziti ljevak igra na desnoj strani veznog reda. Napadački je orijentiran. Odlikuje ga prije svega dobra tehnika i precizan udarac, jak je na lopti, a zadnjih nekoliko godina je najviše napredovao na fizičkom planu. Hrvatska će danas u 17.45 sati igrati svoju prvu utakmicu s Italijom, što će biti i službeno otvaranje Eura. Ljubić bi se trebao naći među onima koji će početi ovaj susret.

vecernji.ba