Dino Ćorić: Ne osjećam veći pritisak zbog odlaska Ljubića

NK Široki Brijeg, FK Velež, Škripari, Premijer Liga BiH pregled, NK Široki Brijeg, NK Čelik, Premijer Liga BiH pregled, dino ćorić, NK Široki Brijeg

To na kadar Slavena Muse stavlja posebnu odgovornost, a na nekim igračima ona je veća, piše Dnevni list

Ovdje između ostalih mislimo na Dinu Ćorića koji je na desnom beku ostao bez suigrača poslanog na posudbu.
Nije Široki ove zime previše mijenjao, a sve promjene bile su manje-više ciljane. Izuzetak je sporazumni raskid ugovora sa stoperom Nevenom Laštrom, koji je nakon što je poslan na posudbu u Vitez odlučio uzeti papire. Još su dva igrača poslana na posudbu, a jedan od njih je i iskusni Mario Ljubić koji će karijeru nastaviti u GOŠK-u. Odradio je deset prvenstvenih nastupa jesenas, većinom kao rezerva, pa ta odluka klub i nije toliko iznenadila. Jedan od razloga što ga nadolazećeg proljeća nećemo gledati u kadru jesenskih prvaka je i to što trener Musa ima veliko povjerenje u Dinu Ćorića, a očito želi na višu razinu podići i drugog desnog beka, tri godine mlađeg Mateja Karačića.
Ćoriću ova promjena nije stvorila dodatni pritisak, kaže ovaj 24-godišnjak.
- Žao mi je što je Ljuba posuđen, posebno jer je on odavde, naš je igrač. Ali tako je to u nogometu. Što se mene tiče, ne osjećam sada neki poseban pritisak. Uostalom, tu je i Matej Karačić.

Dino je uvijek igrao uz desnu liniju, ali nikada nije striktno bio samo krilo ili samo bek. Igrač je defanzivnih i ofenzivnih karakteristika. No, ove je sezone, čini se, drukčije.
- Imamo dosta rješenja za krila, tako da mi se čini da bih mogao igrati isključivo beka. Vidjet ćemo kad počnu utakmice. U svakom slučaju, polusezonom sam zadovoljan, proglašen sam najboljim desnim bekom lige po izboru Sportskih novosti..., ali uvijek može bolje.
Zadovoljstvo prevladava na Pecari ove zime, između ostalog i zbog minimalnih promjena u kadru - novi su samo napadač Dino Kresinger i brazilski veznjak Tai. Siguran je to znak stabilnosti...
- Prošli smo kroz minimalne promjene, kadar je manje-više ostao isti. Što se novih igrača tiče, ne mogu ništa konkretno reći, jer nam se još nisu priključili. Ali, sigurno vjerujem kako nam mogu pomoći, smatra Ćorić, koji se rivalima previše ne opterećuje.
- Nisam previše pratio što su ostali radili, koga su doveli. Za Sarajevo samo znam da im je Benko stekao pravo nastupa. Sigurno je da će nam oni biti najveći rival u borbi za prvo mjesto.
A što bi moglo odlučiti? Dino je imao spreman odgovor.
- Sumnjam da će odlučiti naša međusobna utakmica. Sigurno je dobro što smo ih dobili na Pecari i ne sumnjam da ćemo na Koševo ići sa željom opet nešto napraviti. Ali, više sam mišljenja da će odlučiti male utakmice.

Gabela: Samo nek' prođe bez ozljeda

Dok ne počne borba za bodove, Ćorić i društvo morat će se fokusirati na dio nogometne rutine koji u svlačionici nije baš omiljen - pripreme. I to prohladne, zimske.
- Srećom, vrijeme nas je na startu poslužilo, ali još ćemo vidjeti hoće li potrajati. Do Gabele ćemo raditi jednom dnevno, a onda nas čekaju te utakmice..., najprije sa Željom. Ne treba ništa posebno očekivati od tog duela, moja je želja prije svega da turnir završimo bez ozljeda.

Dnevni list