Dinamu samo bod protiv Bruggea.

Dinamo, Europska liga, Brugge

Početak utakmice nije nagovijestio da će Dinamo protiv belgijskog Bruggea odigrati bez golova. Naime već u drugoj minuti Morales je briljantno proigrao Sammira koji sa desetak metara neometano pogađa gostujućeg golmana. I umjesto da taj furiozni početak Dinamu donese krila za nove napade, igrači trenera Halilhodžića su odmah pali. Praktički cijelo prvo poluvrijeme momčad Bruggea je dominirala, a posebice su bili opasni preko kontranapada, piše tportal.hr.

Uspjeli su gosti kreirati nekoliko opasnijih prigoda pred golom Kelave, no Bišćan, Tonel i Cufre su uspijevali zatvoriti sve rupe u 'modroj' obrani. Istina, u prvih 45. minuta i 'modri' su, osim već spomenute Sammirove, no daleko je to bilo od igre kakvu su pokazali protiv Villarreala. Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Morales koji je pucao sa nekih 20-tak metara, ali njegov udarac je otišao malo pored gola.

Nakon odmora, 'modri' su krenuli puno bolje. Brugge više nije bio toliko domintantan i nije prijeto, dok su igrači Dinama kako je vrijeme prolazio bili sve opasniji i konkretniji. U 64. minuti Chago je krasno uposlio natrčalog Cufrea koji je neprecizno pucao s ruba šesnaesterca. Krenuli su i prvi zvižduci s tribina, a to je i dodatno 'naljutilo' modre koji su krenuli još agresivnije. Erupcija oduševljenja dogodila se u 74. minuti kada je De Vlieger neoprezno u skoku srušio Sammira, a sudac je svirao jedanaesterac za Dinamo!

Brazilac je imao priliku za iskupljenje, no pogodio je vratnicu, tako da je definitivno ponio epitet tragičara utakmice. Do završetka 'modri' su stisnuli 'papučicu gasa', no bez ikakvog rezultatskog efekta.

Iako je prije utakmice trener Halilhodžić najavljivao kako bi pobjedom nad Bruggeom Dinamo mogao doći do koraka do osiguranja prolaza skupine, to se nije dogodilo.