FOTO  Dinamova nova Arena će izgledati impresivno

Dinamova Arena
Klub je u ovom prelaznom roku ostvario dva višemilijunska transfera (Pjaca u Juventus, Rog u Napoli), te su ponovo osigurali plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Maksimir je gradski stadion u kojeg je Dinamo uložio mnogo novca za renoviranje, ali još uvijek je u veoma lošem stanju i sigurno da bi ekipa trebala Ligu prvaka igrati na mnogo novijem stadionu.

Klub će iz vlastitih prihoda financirati stadion, a problem trenutno predstavlja zemljište koje pokušavaju osigurati. Kako sada stvari stoje, stadion bi mogao biti izgrađen i u Novom Zagrebu, ukoliko klub ne pronađe drugo rješenje.

Kako je poručio predsjednik kluba Barišić, izgradnja novog stadiona će Dinamo maksimalno koštati oko 50 milijuna eura, a stadion bi trebao imati kapacitet od 20 do 25.000 mjesta i bio bi urađen po najvišim europskim standardima.

U klubu se nadaju da će Grad Zagreb pokloniti klubu zemljište, obzirom da će ga graditi vlastitim sredstvima, a hrvatski mediji prenose kako bi Maksimir mogao pripasti drugim zagrebačkim klubovima ili da će se koristiti u svrhu drugih sportova.