Dinamo se jedva provukao

Dinamo, Zdravko Mamić, GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Dinamo, Dinamo, Vahid Halilhodžić, UEFA, dinamo zagreb, financijski problemi
Koper - Dinamo 3:0 (1:0)
Slovenija. Sportski park Nova Gorica. Gledatelja: 4000. Sudac: Luca Banti (Italija). Strijelci: 1:0 - Handanagič (11), 2:0 - Guberac (54), 3:0 - Brulc (79, 11m).

KOPER: Hasič, Polovanec, Handanagič, Kovačevič (od 46. Guberac), Struna, Karič (od 60. Marič), Sesar (od 68. Božičić), Marčeta, An. Struna, Brulc, Jelenič.

DINAMO: Butina, Ibanez (od 57. Mesarić), Calello, Etto, Sammir, Chago, Barbarić, Bišćan, Slepička (od 46. Morales), Dodo, Sivonjić

Unatoč velikoj prednosti i izjavama Slovenaca kako ni sami ne vjeruju u čudo - Dinamo je umalo prokockao prednost od 5:1 iz Maksimira. Hrabri Koprani zabili su tri komada, a umalo su postigli i četvrti, koji bi ujedno značio i ispadanje Modrih iz Europe.

  • PIXSELL
  • 'Lako ćemo' - dok je Zeko 'snimao' po Albaniji, Dinamo je umalo doživio pravu katastrofu
Hrvatski prvak na kraju je izborio prolaz s ukupnih 5:4 te će u 3. pretkolu igrati protiv Sheriffa. Moldavski predstavnik je u Tirani od Dinama izgubio s 1:0, no u prvoj je slavio s 3:1 pa je ipak izborio nastup u sljedećoj fazi natjecanja.

Pogotke za Luku Koper postigli su Handanagić (11), Guberac (54) i Brulc (79-11m).

Dinamo je u završnici utakmice minimalnu prednost branio s desetoricom igrača jer je u 77. minuti zbog prekršaja za 11-erac isključen kapetan Bišćan. Slovenci su nakon toga imali sjajnu priliku u 86. minuti kada je Brulc odlično tukao glavom, no Butina je vršcima prstiju skrenuo loptu u korner. Vratar Zagrepčana je i u nekoliko situacija ranije svojim intervencijama spašavao svoju momčad.

  • PIXSELL
  • Butina je najmanje kriv za blamažu, štoviše u nekoliko navrata je spasio Modre, a pogotovo u samom finišu kada je opasno pucao Brulc
Suparnik Modrih u 3. pretkolu bit će prvak Moldavije Šerif iz Tiraspola koji je izbacio Dinamo iz Tirane. Prva utakmica igrat će se idućeg tjedna u Moldaviji, a uzvrat je za dva tjedna u Zagrebu.

Net.hr/Hina/N.Z.