Dinamo s 10 igrača obranio Sammirov gol nade

Dinamo, Dinamo, Dinamo, helsinki, Liga prvaka, nk karlovac, Dinamo, Dinamo, pojačanje, Raul Ruidiaz

Nakon "prvog poluvremena" 3. pretkola Lige prvaka Dinamov navijač može biti zadovoljan. I to posebno rezultatom protiv moldavskog Sheriffa 1:1, a igra je još jednom bila problematična. No, koga će to sutra biti briga, modri imaju lijepu prigodu sljedećeg tjedna u Maksimiru izboriti 4. pretkolo Lige prvaka.

Sedamdesetak BBB-ovaca bilo je uz modre u dalekom Tiraspolu, kazališnu atmosferu kvarile su samo sad već famozne vuvuzele, a stadion je zanijemio već u trećoj minuti. Najbolji Dinamov igrač ovog ljeta Sammir probio je desni bok moldavskog prvaka i ušetao u kazneni prostor. Pogledao je gdje je slobodan prostor, vidio malu mrežu, jako odapeo i pogodio. Bio je to početak kao iz snova, prenosi sportal.hr.

Dinamo, koji na startu sezone ima tri pobjede i neugodan poraz u Novoj Gorici protiv Kopra, u Moldaviju je otputovao po pogodak, po pristojan rezultat. Dvadesetak minuta Dinamo je izgledao sasvim dobro, a onda je odjednom neobjašnjivo nestao. Moldavci su igru preselili na polovicu hrvatskog prvaka. Ni žuti nisu bili ništa posebno, bilo je problema u organizaciji napada, ali su domaćini u sporadičnim napadima postajali sve opasniji. Dinamovi igrači nikako nisu uspijevali zadržati loptu u nogama, organizirati bilo kakvu suvislu akciju, prijetiti Sheriffu koji je imao značku na dresu, ali se nije u nogometnom smislu šerifski ponašao.

Modri nisu izdržali do poluvremena. Naime, Volkov je s lijeve strane uputio centaršut, lopta je putovala "pola sata", i to kroz peterac, Butina je to samo gledao bez reakcije, a onda ju je Diedhiou glavom poslao u prazan gol, a Jerohin zakucao.

U nastavku sve je uglavnom bilo u žutim tonovima. Moldavci su napadali, ali nije tu bilo kolosalnih prigoda jer ni oni nemaju preveliku klasu. Problemi su nastali u 60. minuti kada je Tomislav Barbarić dobio drugi žuti karton. Naime, pola sata modri su igrali s igračem manje, Zajec je odmah izvadio iz igre Slepičku, ušao je Dario Šimić koji je utvrdio oslabljene obrambene redove. Imao je pri kraju i Dinamo priliku, Ibanez je centrirao ali domaći vratar je bio miran.