Dinamo pobjedom osigurao prolaz, Split minimalno poražen

GNK Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Liga prvaka, Dinamo, Aalborg, Liga prvaka, RNK Split, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Europska liga, Dinamo, Celtic, Europska liga, Dinamo, Europska liga
Split je pak poražen kod Torina 0-1, a kako je prvi susret u Dugopolju završio bez golova Split je zaključio svoju europsku priču.

Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio rumunjski Petrolul Ploiesti 2-1 potvrdivši pobjedu od 3-1 iz Rumunjske.

Prvi pogodak za Zagrepčane polučio je Duje Čop. On je u 22. minuti izbjegao zaleđe, prihvatio dodavanje Machada i rutinirano pogodio mrežu pored vratara Cobree.

U 59. minuti Mutu je atraktivno petom asistirao Albinu, koji prebacuje Eduarda za 2-1.

U zadnjim sekundama utakmice Antolić se fintom oslobodio dvojice igrača i s ruba kaznenog prostora lobao vratara za zasluženu pobjedu i prolazak Dinama u grupnu fazu..

Split se od Europe oprostio s tri pobjede, četiri neodlučena ishoda i samo jednim porazom uz razliku pogodaka 7-3. Večeras su doživjeli prvi europski poraz ove sezone, no bio im je to nažalost, i zadnji susret u Europi što se ove sezone tiče.

U 21. minuti dogodio se ključni trenutak susreta. Ibriks je skrivio kazneni udarac koje je sigurno realizirao El Kaddouri. U završnici prvog djela Split je mogao izjednačiti, no udarac Glavine je završio pored gola.

Pokušao je Split iznenaditi iz prekida, no Torino se odlično branio. U posljednjih desetak minuta hrvatski sastav je sve karte bacio u napad. Split je zaigrao s tri napadača, ali nije uspio svladati Padellija.
Hina