Dinamo ostvario veliku pobjedu: Modri preokrenuli u Slovačkoj

Dinamo, spartak trnava
... koje se sasvim približio plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg 'modri' čekaju već 48 godina.

Spartak je poveo u 32. minuti golom Alija Ghorbanija, izjednačio je Mario Gavranović u 64. minuti, a u 78. minuti pobjedu Dinamu donio je Mislav Oršić.

Ovom pobjedom Dinamo je načinio veliki korak prema plasmanu u drugi krug natjecanja kojeg 'modri' čekaju već 48 godina. Posljednji put Dinamo je dočekao 'euro-proljeće' 1970. godine kada je u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrao protiv Schalkea. Njemački sastav je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 3-1, a potom u Gelsenkirchenu sa 1-0 i otad Dinamo čeka 'proljeće'.

Utakmica u Trnavi je igrana pred praznim tribinama stadiona Antona Malatinskoga jer je slovački klub kažnjen zbog rasističkog skandiranja svojih navijača u prvom kolu kada su nogometaši Spartaka pobijedili na svom terenu belgijski Anderlecht.
Remi Anderlechta i Fenerbahčea

U drugom susretu iz ove skupine Anderlecht i Fenerbahče su u Bruxellesu odigrali 2-2. Domaćin je vodio 2-0, no Turci su uspjeli izjednačiti.

Anderlecht je poveo u 35. minuti golom Zakarija Bakkalija. Bio je to prvi pogodak belgijskog sastava nakon 215 minuta igre u Europskoj ligi. Isti je igrač u 50. minuti povećao prednost domaćina, no tri minute kasnije Michael Frey je vratio Fener u život, a već u 57. minuti je bilo 2-2 nakon što je Hasan Ali Kaldirim svladao Thomasa Didillona.

Nakon tri kola na ljestvici vodi Dinamo s devet bodova, Fenerbahče ima četiri boda, Spartak tri, a Anderlecht je osvojio jedan bod.

U idućem kolu 8. studenog sastaju se isti suparnici, samo će zamijeniti domaćinstva. Dinamo i Spartak će igrati na stadionu Maksimir, a 'modrima' je zbog kazne zatvorena sjeverna tribina.

SKUPINA D

Spartak - DINAMO 1-2
Anderlecht - Fenerbahče 2-2

LJESTVICA

1. DINAMO 3 3 0 0 8-2 9
2. Fenerbahče 3 1 1 1 5-6 4
3. Spartak Trnava 3 1 0 2 2-4 3
4. Anderlecht 3 0 1 2 2-5 1

4. kolo - 8. studenog
DINAMO - Spartak Trnava
Fenerbahče - Anderlecht

5. kolo - 29. studenog
Fenerbahče - DINAMO
Anderlecht - Sparta Trnava

6. kolo - 13. prosinca
DINAMO - Anderlecht
Spartak Trnava Fenerbahče

gol.dnevnik.hr