Dinamo konačno prekinuo prokletstvo! Pao je i Anderlecht

Dinamo
Plavi su nakon sjajne premijeru protiv Fenerbahçea (1:4) izborili i drugu pobjedu u Europskoj ligi. Momčad Nenada Bjelice je u 2. kolu gostovala Bruxellesu i nadjačala Anderlecht s 2:0.

Veliku Dinamovu pobjedu pogocima su režirali Hajrović (19.) iz jedanaesterca i Gojak (68.). Plavi su se dosta ispromašivali pa je pobjeda mogla biti još uvjerljivija.

Dinamo je ovom pobjedom razbio jedno prokletstvo. Plavi su napokon u skupnoj fazi europskih natjecanja (nakon Beverena, NEC Nijmegena, Villarreala, Astre i Arsenala) startali s dvije pobjede.

Anderlecht je u nastavku igrao s igračem manje. Vranješ je početkom drugog poluvremena dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i olakšao posao plavima.

U drugoj minuti sudačke nadoknade i Dinamov branič Theophile je dobio drugi žuti karton, te je morao nešto ranije otići u svlačionicu.

Plavi su prve minute prepustile domaćoj momčadi, ali su ubrzo povezali konce. U 13. minuti zaprijetio je Olmo, a domaći vratar Didillon je obranio njegov pokušaj, a dvije minute kasnije Hajrović je pucao pored vratnice.

U 17. minuti Vranješ je u kaznenom prostoru srušio Petkovića, a sudac je pokazao na bijelu točku. Hajrović je bio precizan i doveo je Dinamo u vodstvo. Dinamo je bio mnogo opasniji, a u prvom poluvremenu još su prijetili Oršić i Gojak.

Početkom nastavka domaća je momčad ostala s igračem manje. Vranješ je srušio Olma i dobio je drugi žuti karton te je morao u svlačionicu. Nekoliko trenutaka kasnije Hajrovićev pokušaj vratar Anderlechta je zaustavio na gol-liniji.

U 59. minuti Olmov udarac vratar Didillon je odbio u gredu, a sedam minuta kasnije Hajrović je pokušao prebaciti istrčalog vratara.

Sjajnu igru Dinamo je okrunio u 68. minuti. Gojakov udarac s vrha šesnaesterca netko je skrenuo, lopta je promijenila smjer i završila iza leđa domaćeg vratara.

I Theophile je morao ranije pod tuć. U drugoj minuti sudačke nadoknade dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton.

Za Anderlecht su cijelu utakmicu odigrali Ivan Santini i Antonio Milić.

U drugom susretu iz ove skupine Fenerbahçe je pobijedio Spartak iz Trnave sa 2:0, a oba gola zabio je Slimani (52., 69.).

Nakon drugog kola Dinamo je vodeći sa šest bodova, Fenerbahçe i Spartak imaju po tri, a Anderlecht je i dalje bez boda.

vecernji list