Dinamo je u četvrtfinalu Lige prvaka! Barça stiže u Zagreb!

Dinamo, juniori, FC Barcelona
...u Europskoj ligi, "modri" klinci svladali su Anderlecht 2-0 i bukirali sraz protiv Barcelone na Maksimiru 8. ili 9. ožujka!

Domaćin je mogao doći do vodstva već u drugoj minuti nakon što je Vancamp pucao. No prečka je spasila Zagrepčane. Gosti, međutim, nisu dopustili Anderlechtu da konstantno napada.

U prilikama bogatom prvom poluvremenu Dinamo je najbolju šansu imao u 34. minuti, kad je Sosa prošao po lijevoj strani i dao za Božića, no napadač "modrih" nije se najbolje snašao i pucao je ravno u Milu Svilara , domaćeg golmana.

Cvitanovićeva momčad fantastično je otvorila drugo poluvrijeme i u samo 12 minuta riješila pitanje pobjednika. U 47. minuti Benković je glavom spustio loptu za Gojaka pred gol domaćih nakon Brekalova kornera, a bosanskohercegovački napadač smireno je poentirao za 1-0.

Unatoč dobrom rezultatu, Dinamo se nije povukao nego je nastavio napadati kao da je neodlučeno. Belgijci se nisu ni snašli, a na semaforu je u 57. minuti već stajalo 2-0. Josip Brekalo sjurio se po lijevoj strani, prošao jednog domaćeg igrača i opalio žabicu koja je prevarila Svilara i odsjela u suprotnom kutu.

Morao je svoje umijeće pokazati i Adrian Šemper . Dinamov golman obranio je dvije sjajne situacije za Bourarda iz slobodnjaka, potom i Amranija sredinom nastavka.. Nakon toga Dinamo je zatvorio prilaze svom golu i čuvao rezultat - napadajući. Pokazalo se to najboljom taktikom za Belgijce.

Nakon osvajanja prvog mjesta u fazi po skupinama, Dinamovi juniori tako su napravili novi sjajan rezultat i izborili meč snova protiv Barcelone. Ne sumnjamo da će to biti na odlično ispunjenom Maksimiru.

24sata.hr