Dinamo i Hajduk odigrali bez pobjednika

Dinamo Hajduk

U derbiju 16. kola Prve HNL u Zagrebu su nogometaši Dinama i Hajduka igrali 1-1 (1-1). 

Veliki derbi hrvatskog nogometa na Maksimiru okončan je bez pobjednika, pa je prednost Zagrepčana na ljestvici ostala četiri boda.  Dinamo u utorak na San Siru čeka presudni dvoboj Lige prvaka, a prvak je poveo iz jedne od nekoliko dobrih prilika u prvom dijelu, dok je Hajduk izjednačio iz penala, što je bio jedini udarac Splićana u okvir vrata na cijelom dvoboju.   

Dinamo je u 7. minuti imao veliku priliku, nakon što se Bruno Petković sjajno oslobodio Simića, ali njegov šut iz blizine brani vratar Splićana Ljubić. No, pet minuta kasnije Dinamo je poveo nakon udarca s kuta, u skoku su bili Petković i Ardian Ismaili, a branič Hajduka je nesretno dodirnuo loptu glavom i pogodio vlastitu mrežu.  U 25. minuti Ljubić brani opasni udarac Olma, a Ivanušec u 38. minuti puca pored vrata. U zadnjoj minuti prvog dijela Leovac je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudac Bebek je svirao  kazneni udarac za Hajduk. Mijo Caktaš je s "bijele-točke" poslao loptu pod gredu, pa se na odmor otišlo s rezultatom 1-1.  

Dinamo je igrao napadački u drugom dijelu, ali bez izrazitih šansi, dok je obrana gostiju na čelu s vratarom Ljubićem bila nepogrešiva do samog kraja dvoboja.

Na ljestvici vodi Dinamo s 35 bodova i utakmicu manje, a Hajduk ima 31. 

Pred 16.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Bebek iz Rijeke. 

Strijelci: 1-0 Ismaili (12ag), 1-1 Caktaš (45+1pen)

HINA