Demić: Navijači će gledat jedan novi Velež

Pauzu je proveo radno, a na pripremama nastavio u istom intenzitetu. Riječ je o Riadu Demiću, 22-godišnjem veznom igraču Veleža, koji ovih dana, zajedno sa svojim suigračima, priprema se u Francuskoj za iskušenja koja donosi nova sezona. O samim uslovima za rad na sjeverozapadu Francuske Demić kaže:

- Teško je i prokomentariati pitanje kakvi su uvjeti, jer zaista su u fantstatičnom stanju. Nema razlike između glavnog terena na gradskom stadionu i nekom od ovih pomoćnih terena. Zaista se ovdje ogromna pozornost pridaje upravo travnjacima. Usudio bih se reći da možda nisam do sada ni radio na kvalitetnijim terenima. Ostale stvari poput smještaja i drugog također su na veoma visokom nivou, ističe Demić.

Sigurno da je jedna od najvećih enigma koja intrigira mostarsku i bosanskohercegovačku javnost predstojeći svoboji protiv tri francuska prvoligaša, od koji je jedan i sudionik grupne faze Europa lige. Koliko Velež može u tim susretima?

- Ove utakmice su prevelik izazov za bilo koju ekipu iz BiH. Ipak je naša liga na mjestu kojem jeste, a Francuska spada u krug liga tzv. petice. Međutim, naše je da se trudimo i borimo. Svi odreda želimo ostaviti dobar dojam, pokazati da se i u BiH igra solidan nogomet. Bez obzira na sav respekt prema protivniku nadamo se povoljnim rezultatima.

Nakon povratka iz Francuske, za samo šest dana, starta Premier liga BiH i u Mostar dolazi zenički Čelik.

- Imamo dobar raspored, koji nam pruža velike mogućnosti. Ne treba kriti, prva dva kola želimo dvije pobjede, a onda na Koševo otvorenog garda po jedan ili tri boda. U dosadašnjem dijelu priprema radi se zaista odlično, protivnici će nam definitivno donijeti nešto novo. Umorni smo i mislim da je to pokazatelj dobrog rada. Navijači će u ovoj sezoni gledati jedan novi Velež, rekao je Demić.

fkvelez.ba/hercegovina.info