Delegacija Komiteta za normalizaciju NSBIH s Osimom na čelu posjetila gradilište budućeg nogometnog centra BIH

Ivica Osim

... Faruk Hadžibegić, ambasador NSBiH, i Jasmin Baković, generalni tajnik NSBiH, posjetila je danas gradilište budućeg nogometnog centra BiH na lokaciji Crkvička ravan.„

Ovakav centar odavno nam je trebao. Zadovoljni smo ovim što vidimo i nadamo se da će tereni i ostali objekti 24 sata biti u funkciji razvoja nogometa. Šta vrijedi reprezentaciji ako ovdje i na drugim mjestima djeca ne igraju nogomet. Iz kvantiteta dolazi kvalitet. Ovo je odlično", poručio je Ivica Osim.

Generalni tajnik NSBiH Jasmin Baković pohvalno je govorio o angažmanu lokalne vlasti u Zenici koja je osigurala uvjete za realizaciju projekta od kojeg bi nogomet u BiH trebao „izvući samo korist".

O realizaciji projekta koji FIFA i UEFA kroz projekte "Gooal" i "Hettrick" financiraju s oko četiri miliona eura, goste su upoznali projekt menadžer, mr. Nihad Hodžić i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović. Nogometni centar za reprezentativne selekcije BiH treba bi biti stavljen u funkciju u proljeće 2012. godine.

U sklopu centra gradit će se dva nogometna terena, od kojih je jedan s umjetnom travom. Objekt za koji je Općina Zenica osigurala sve potrebne dozvole, dimenzija je 17 x 106 metara. U njegovom prizemlju bit će smještene sportske prostorije: šest svlačionica, fitnes, sauna, magacin sportske opreme i rekvizita, prostorija za pranje veša, kao i kuhinja, restoran, prostor za edukaciju i projekcije, prostorija za zabavu i igre, te cafe bar. Na spratu će biti 24 dvokrevetne sobe, u rangu hotela s tri zvjezdice, uredi uprave centra i mini cafe bar. Tereni će imati tribinu s 1.500 sjedećih mjesta.

(Fena)