Debakl Partizana i Zvezde: I jedni i drugi u potpunom su raspadu

Partizan je u zadnjem pretkolu za protivnika dobio momčad s najmanjim koeficijentom. Shamrock Roversi su poluamateri i ovakve utakmice uglavnom iskoriste kao dobre izlete. Barem oni koji mogu dobiti godišnji.
U Partizanu su trljali ruke. Najveći rival, Crvena zvezda, igrao je protiv Rennesa. Ni "crveno-beli" nisu očekivali da će proći Francuze, a "crno-beli" su imali ždrijeb iz snova. No nakon četvrtka u srpskom nogometu potop, raspad sistema. Najveći klubovi već su ispali iz Europe. To je posebno teško palo Partizanu. Nitko nije vjerovao da Irci preko njih mogu u Europsku ligu. Nakon 1-1 iz prve utakmice u uzvratu su u produžetku slavili 2-1. Gol za 1-1 bio je fantastičan.

- Ovo je velik šok za sve nas. Imali smo puno šansi, ali smo ih promašili. To nam se često događa - mirno je nakon utakmice govorio trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Cijeli stadion tražio je od uprave i trenera da odu iz Partizana, ali oni se, barem zasad, ne obaziru na želje navijača.

- Prije mjesec dana potpisao sam novi ugovor s klubom zbog prijašnjih vrlo dobrih rezultata - izjavio je Stanojević.

Navijači takve isprike ne prihvaćaju ako Europu mogu doći gledati u - Zagreb.

A Irci slave. I oni su u nevjerici gledali zadnjih nekoliko minuta produžetka. Igrači Shamrocka idoli su svih Iraca, a navijači su im u petak priredili i svečani doček. Naslađuju se...

- Sjedim u Bostonu i s 1500 sunarodnjaka gledam pobjedu svoga kluba - javio se poslije utakmice navijač Shamrocka.
'Jedina svijetla točka u nas je Robert Prosinečki'

U uzvratu je Crvena zvezda izgubila od Rennesa i oprostila se od europskih natjecanja ove sezone.

- Već na početku zabili su nam dva gola i nismo se mogli vratiti - kratko je rekao Prosinečki.

Jedino "oštro" pitanje bilo je zašto je uoči dvoboja s Francuzima rekao da će proći.

- Pa što sam prije utakmice trebao reći? Da ćemo izgubiti i ispasti - pitao je Robi.

Neki srpski mediji ističu da je Prosinečki jedina svijetla točka u njihovu nogometu. Zvezda barem pokušava igrati iako je to s obzirom na kadar jako teško...

izvor: 24sata.hr