Darko Dražić, trener NK GOŠK Gabela: Nikome neće biti lako s nama

GOŠK Gabela, HNK Čapljina, GOŠK Gabela, GOŠK Gabela, FK Leotar, Darko Dražić, GOŠK Gabela, NK GOŠK, NK Travnik
Trener Darko Dražić je najavio kako će upravo prije posljednjeg pripremnog susreta sa Širokim (predstojeće subote na Pecari) imati egzaktan uvid u snagu i uigranost momčadi sastavljene od dvije trećine novopristiglih igrača.

''Sada znam momćad koja će zaigrati protiv Slavije u prvom koli, ali je ne želim još otkrti zbog igrača. U svakom slučaju onaj tim koji zaigra u Širokom Brijegu će predstaviti i udarni sastav za uvodno prvenstvo gostovanje'' - kaže trener GOŠK-a Darko Dražić.

Strateg Lavova je ocijenio pripreme generalno pozitivnim, iako je sigurno bilo i sitnih nedostataka.

''Poslije utakmice s Čapljinom (2:0) sam igračima rekao što mi se ne sviđa. Ne radi se o nekim velikim problemima, ali mislim da ih igrači te kvalitete mogu korigirati u idućem razdoblju. Motivacije za premierligašku godinu kod igrača GOŠK-a nije nedostajalo. Pristupom i voljom koju iskazuju na treninzima sam vrlo zadovoljan, a stvari kojima nisam su uglavnom način rada na kakav možda nisu naviknuti do sada. Nadam se da će to svojom marljivošću nadoknaditi. Količina odigranih utakmica je ona koju sam tražio, a rezultati osim Splita pozitivni iako oni nisu ni važni.

Osobito važna činjenica je da nešto više od tjedan dana prije početka prvenstva nogometaši nemaju problema s ozljedama. Tome je sigurno doprinio i moj način rada, stanke za odmor i prehrana, što su sve vrlo važni čimbenici. Osim toga i sami igrači žive sportski, a red, rad i disciplina su ključni za stabilnost momčadi. Raspored koji očekuje GOŠK u prvenstvu mnogi cijene vrlo teškim.

Ne mislim da je raspored težak, po mom mišljenju, odličan je. Odlično je da nam u jesenskom dijelu gostuju gotovo sve najbolje momčadi. Gabeljani će debitirati protiv Slavije u Istočnom Sarajevu. Već od kad smo još na Kupresu doznali ime prvog protivnika, pripremamo se taktički za njega. Treninzi su podređeni spremanju za Slaviju i sve ćemo uraditi da se dobro predstavimo u toj utakmici, ali i napravimo pozitivan rezultat na premijeri'' - rekao je Darko Dražić za Dnevni list.

Brajković i Filipović u Neretvi
Gabeljani su konačno ovih dana definirali kadar s kojim će započeti prvenstvo i činit će 20 igrača i 3 vratara. Rajko Rodin se nakon priprema s GOŠK-om vratio u metkovačku Neretvu, dok su istim pute otišla još dvojica članova GOŠK-a, Nikola Brajković i Stjepan Filipović. ''Poslali smo ih na posudbu, ali klub računa na njih. Igrači su koji imaju potencijal i bolje je da igraju za Neretvu, gdje će sigurno imati jakih utakmica. U GOŠK-u bi vjerojatno bili dosta daleko od udarnih jedanaest'' - prokomentirao je Dražić.

GOŠK se neće olako predati
Gabelski GOŠK se, isključivši urođeni, izraziti optimizam sportskog direktora Lavova Luje Ilića, uglavnom svrstava među glavne kandidate za ispadanje. ''Možda neki smatraju nas i Kozaru, kao nove premierligaše, prvim kandidatima za ispadanje. Međutim, mi smo napravili dobru momčad, pred nama je 30 kola, puno toga se može popraviti u međuvremenu i teško je procijeniti tko su stvarno kandidati za napuštanje natjecanja. Sigurno je da nikome neće biti lako s nama'' - zaključuje Dražić.

Ersan Bijedić | Dnevni list