Dario Zadro: Za uspjeh je zaslužna cijela ekipa

HŠK Zrinjski, juniori, HŠK Zrinjski, dario zadro, dario zadro, Stadion HŠK Zrinjski
Juniori Zrinjskog u svojoj grupi zauzimaju prvo mjesto i porazgovarali smo sa trenerom ove kategorije Plemića Dariom Zadrom.

Za početak kako Zrinjski stoji u juniorskoj ligi?

"Juniorsko prvenstvo se igra trokružno i prošli tjedan je završen prvi dio od odigranih devet kola. Mi smo taj prvi krug završili rezultatski veoma uspješno i prvi smo na tablici u svojoj grupi. Što se tiče igrača također sam zadovoljan njihovim igrama, a valja spomenuti da je njih nekoliko konstantno treninra sa prvim timom i ubilježili su svoje prve minute za seniore. Imamo nekoliko izuzetno darovitih nogometaša koji su tek ove godine stigli u juniorski pogon, a vidjet ćemo u budućnosti da li će iznaći put do prve ekipa što je najveća želja ovih momaka".

U svojoj momčadi imate  prvog strijelca lige?

"Tako je, Ivan Barišić je prvi strijelac lige i to je dečko koji svojim radom to zaslužuje. Ivan je odgovoran, trudi se, ne propušta niti jedan trening i to mu se vraća na terenu. Za sada je postigao 12 golova za juniorski tim".

Premda je nezahvalno pitanje, ali osim njega ima li još neki momak za izdvojiti?

"Za rezultate je zaslužna cijela ekipa i svi oni su doprinijeli dobrim rezultatima. Eto valja samo spomenuti da sa prvom ekipom treniraju Miličević, Sesar, Martinović i Bartulica, a sasvim sigurno da ima mjesta za još neke nogometaše".

I u Kupu BiH ste došli do četvrtfinala?

"Usporedo se takmičimo u dva takmičenja, a kako ste i rekli kup je došao do četvrtfinala. Ždrijeb nam je donio Kozaru iz Gradiške o kojoj malo znamo jer nije u našoj grupi. Znači ono su potpuna nepoznanica i o njima ćemo više znati tek nakon prve utakmice. Kada smo već kod te prve utakmice ona je na zahtjev Kozare prolongirana za sedam dana pa će se igrati 27. listopada, a uzvrat će biti sedam dana kasnije u Mostaru".

Kada smo već kod klubova iz druge grupe da li će se konačno igrati i jedinstvene lige za juniore i kadete?

"Jedinstvena liga trebala je startati od ove godine, ali za neke promjene u sustavu takmičenja odluka treba biti donesena godinu dana ranije. Po tome od slijedeće godine bi trebala startati ta liga u kojoj bi se takmičili  omladinski pogoni iz 16 klubova Premier lige. Kakav će biti sustav te lige još se ne zna kako će se ona popunjavati i ko će iz nje ispadati".

Evo po rezultatima juniori igraju dobro, pa kako postići da i te mlađe generacije privuku malo više gledatelja?

"Mi nemamo prepreka igrati na glavnom terenu kada je on slobodan. Ove godine kalendar takmičenja se poklopio tako da igramo domaćinske utakmice kada i prvi tim, pa onda svoje utakmice igramo na stadionu u Ortiješu. Nama ne smeta što igramo u Ortiješu jer i tamo imamo sve potrebne uvjete, ali je problem navijačima doći dole pogotovo onim mlađim i to je možda jedan od razloga što nema velike posjete".

Po svemu sudeći i nakon ove sezone možemo očekivati nekoga od juniora u prvom timu?

"Zbog te cjelokupne situacije izgleda da je sada suđeno da se što više oslanjamo na svoj omladinski pogon. Talenta svakako ima i to momci pokazuju, a dalje sve ovisi od njih samih da se svojim radim nametnu trenerima prvog tima. Sasvim sigurno je da će se trend prelaska iz juniorskog u prvi tim biti nastavljen jer to ovi momci zaista zaslužuju".

zrinjski.info