Dario Dumić: Ovo mi mnogo znači, moram nastaviti dalje ovako raditi

Dario Dumić

Dumić od dolaska u N.E.C. Nijmegen iz danskog Brondbyja pruža odlične partije, koje je krunisao golom.

"Prvenstveno moj zadatak je da branim svoj gol i drago mi je što sam do sada to dobro radio, a naravno jako mi je drago što sam napokon postigao pogodak. Do sada sam pet-šest puta bio jako blizu gola i bilo je pitanje vremena kada će on doći", rekao je Dumić, koji je dodao:
"Dugo nisam postigao pogodak, tako da mi je zaista jako drago. Mnogo mi znači i sigurno je da će mi biti veliki podsticaj za dalje. Kao što sam i ranije govorio, odgovara mi Nizozemska, jer svi, tako reći, igraju nogomet. Zbog toga, nadam se da će biti još prilika za pogotke".

Dumić je nedavno proglašen za igrača utakmice u pobjedi N.E.C. Nijmegena protiv Heraclesa (1:0), tako da mi je ovo danas drugi put da bude izabran za najboljeg igrača susreta.

"Drago mi je da je moj rad i trud nagrađen s te strane. Mada, ja ne trebam više da se osvrćem na to. To je već sada prošlost, moram već razmišljati o narednim utakmicama. Ukoliko nastavim da igram kao do sada, tek tada će ovo još više da dobije na značaju", istakao je potencijalni reprezentativac BiH.
Podsjetimo, 24-godišnji bosanskohercegovački stoper već duži period povezuje se sa igranjem za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a više puta je isticao da želi igrati samo za bh. nacionalni tim.