Darijo Srna: Protiv Grka moramo igrati strpljivo

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Vatreni, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Niko Kovač, Darijo Srna, Hrvatska, Darijo Srna, Vatreni, interview, srna, Darijo Srna
Protiv Latvije (u subotnjem ogledu) defanzivnih zadataka gotovo i nije imao.
- Počeli smo protiv Latvije u grču. Ipak nam je to bila prva utakmica u novom kvalifikacijskom ciklusu. Na koncu smo odigrali dobru utakmicu. Nismo srljali. Bili smo očigledno gladni uspjeha. Teško su nas pogodile kritike nakon neuspjeha u prošlim kvalifikacijama i naslovi vezani uz Svjetsko prvenstvo na kojemu nas nije bilo. Zato smo se u Rigi i veselili svakom pogotku. Kao da smo na Svjetskom prvenstvu - govori Srna, a prenosi slobodna dalmacija.

Prema formaciji koju najavljuju grčki mediji izravni suparnik Srni u Maksimiru imao bi biti igrač pirejskog Olympiakosa Vasilios Torosidis. On je junak prve grčke pobjede na Svjetskim prvenstvima. U utakmici protiv Nigerije na Svjetskom prvenstvu iznudio je isključenje protivničkog igrača (Sani Kaita), a potom je postigao i pobjednički pogodak (za 2:1).

- Gledao sam Grke na Svjetskom prvenstvu, ali i u dodatnim kvalifikacijama protiv Ukrajine. Jako su nezgodni. I taj Torosidis. Igrao sam protiv njega kada se Šahtar susreo s Olympiakosom. Grci očigledno igraju bolje u gostima nego kod kuće. Zato moramo biti strpljivi ma koliko nas publika tjerala u napad. Latviju smo dobili upravo kvalitetom, ali i strpljivošću. Trebali bismo i Grčku. Ipak smo mi favoriti.    


M. BARIŠA