Darijo Srna osvojio 20. trofej sa Šahtarom

Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, Liga prvaka, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Šahtar, Vatreni, Poljud, Darijo Srna legenda Hrvatske reprezentacije, Darijo Srna, Šahtar, Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, uređaj za urološku endoskopiju, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, nogomet, Darijo Srna, Šahtar iz Donjecka, Liga prvaka, Šahtar, Šahtar iz Donjecka, Dinamo Kijev, Darijo Srna, Darijo Srna
Darijo Srna osvojio je 20. trofej kao igrač Šahtara, po čemu je apsolutni rekorder među hrvatskim igračima koji su igrali u inozemstvu.

A hrvatski kapetan je do novog trofeja sa Šahtarom stigao u utakmici ukrajinskog Superkupa u kojoj su s 2:0 bili bolji od kijevskog Dinama u Lavovu.

Pobjednik je odlučen u posljednjih 15 minuta utakmice. Za 1:0 je zabio Hladkyj u 75. minuti, a konačnih 2:0 je postavio Marlos u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Srna je kao kapetan odigrao svih 90 minuta za 'rudare', kao i Domagoj Vida za Kijevljanje. Ognjen Vukojević utakmicu je gledao s klupe, a Niko Kranjčar nije bio u konkurenciji.

goal.com