Danko Šulenta: Opet ćemo se boriti za titulu

Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Davor Martinović, Branko Karačić, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski

Odgovore na ta pitanja potražili smo kod glavnog operativca kluba, izvršnog dopredsjednika Danka Šulente, čiju sportsku glad rekordna četvrta titula nije utažila. Naprotiv, piše dnevni-list.ba.

Pod Bijelim brijegom prošle su sezone dosta mijenjali, kako uoči, tako i na sredini sezone, kada je postalo jasno da su šampionske ambicije utemeljene, realne. Prošlog ljeta Mostar je između ostalih napustio rekorder Velibor Đurić, ali su se zato u svlačionici pojavila neka nova, mlađa imena - najprije dva Miloša, Žeravica i Filipović, Dinamova posudba Goran Zakarić, Jasmin Mešanović i Neven Laštro, kasnije tijekom jeseni i Ivan Peko te Filip Lončarić.

U zimskom prijelaznom roku potpisani su Tomislav Tomić, Nemanja Bilbija, Benjamin Čolić i vratar Kristijan Jajalo. Od svih s ovog popisa, samo Lončarić više ne nosi dres s lentom (zimus prešao u Tromso), dok su svi drugi osim rezervnog vratara Jajala u međuvremenu imali minutažu i odigrali zapažene uloge u pohodu na rekordnu četvrtu krunu. Zrinjski se višestruko pokrio na svim pozicijama i jasno da će čelništvo nastojati zadržati kadar, no promjene su neminovne.

Izvršni dopredsjednik kluba Danko Šulenta nema običaj licitarati imenima, a s tom je praksom ušao i u kratku ljetnu stanku. Vasilj, Kristijan Jajalo, Krešimir Bandić, Neven Laštro, Zvonimir Blaić, Ivo Zlatić, Oliver Petrak, Vučina Šćepanović i Krešimir Kordić - svima im ovog ljeta ističe ugovor, ali još nije poznato koji će od njih ostati, a koji neće.

"Odlazaka će sigurno biti, ali u ovom trenutku ne možemo potvrditi ništa više od toga, bez obzira što su tim igračima istekli ugovori, rekao nam je Šulenta pa pojasnio: S nekima od njih već su obavljeni razgovori, s nekima ćemo tek obaviti, a tek nakon toga ćemo moći reći koji igrači neće početi pripreme s nama. Uostalom, nemamo nekog posebnog razloga za žurbu. Pripreme kreću 10. lipnja, a prva utakmica u Europi nas čeka tek sredinom srpnja."

Postoje upiti, ne i konkretne ponude

Tijekom sezone o pojedinim se igračima pričalo više, a među njima je definitivno stoper Daniel Graovac. Poziv u reprezentaciju nije bio slučajan i zaista nije teško doći do zaključka da je on igrač od kojeg bi klub mogao najviše profitirati..., ako na adresu kluba dođe prava ponuda. Rame uz rame mu je i 19-godišnji vratar Goran Karačić koji je u šampionskoj sezoni debitirao među seniorima i pri tomu odradio sjajan posao.

- Za tu priču je također još uvijek rano, jer znamo kada počinje prijelazni rok i do kada traje. Naravno da određenih upita za nekoliko naših igrača ima, ne samo za Graovca i Karačića koje ste spomenuli, ali službena ponuda za nekog igrača na adresu kluba nije stigla.

Jasno, promet igrača ne čine samo odlasci. Dolasci su često puno zanimljiviji, no hoće li ih biti i koliko? Je li Zrinjski toliko dobar da će promet u idućem prijelaznom roku biti jednosmjeran - usmjeren samo prema vanjskim vratima? Šulenta je rekao samo to da će Zrinjski opet imati tim koji će se boriti za naslov..., za obranu naslova.

- U ovom trenutku Zrinjskom ne treba ništa, jer govorimo o najboljoj momčadi u BiH koja je do naslova prvaka stigla porušivši mnoge rekorde, a naš cilj je da i u sljedećoj sezoni budemo na toj razini te da pokušamo osvojiti novi naslov prvaka. Kao što sam već rekao, odlazaka će sigurno biti, možda će nas napustiti i neki igrači koji su imali vrlo važnu ulogu u osvajanju naslova prvaka, ali Zrinjski će sigurno opet imati momčad koja će se boriti za titulu.

Jedan je detalj naglasio - financijski. Titulu možda neki uzimaju zdravo za gotovo, ali šampionski stroj treba održavati, a to košta.

- Ono što također mogu potvrditi, jest da ćemo sigurno smanjiti sredstva koja izdvajamo za prvu momčad, ali da ne bude zabune, to sigurno ne znači da ćemo biti slabiji. Istina, slažem se da nam je širina kadra donijela naslov prvaka, ali jednostavno moramo biti još odgovorniji nego što jesmo, odnosno, ne možemo sebi dozvoliti luksuz da pod ugovorom imamo igrače koji ne igraju.