Danjel Graovac: Najvjerojatnije odlazim nakon Lige prvaka

Graovac
Prilika je to za pobjednički rastanak nogometaša Zrinjskog s navijačima u kojem Daniel Graovac neće sudjelovati, ali pouzdani stoper će sa strane bodriti svoje..., s kojima vjeruje da će prije eventualnog odlaska igrati i Ligu prvaka.

- Ne bih posebno izdvajao nikoga, jer u više smo navrata pokazali da smo prije svega jaki kao kolektiv. Možda je Graovac do ozljede bio najkonstantniji, ali uvijek bi se našao jedan pojedinac..., izjavio je šef struke Vinko Marinović nakon što je Zrinjski u pretposljednjem kolu zapakirao četvrtu titulu prvaka.

Nije Marinović htio nikoga posebno izdvojiti, ali opet je spomenuo pouzdanog defanzivca. Dovoljno da vas to odvede do zaključka da je Daniel Graovac bio jedna od ključnih figura na šampionskom putu Plemića. I nije da je to nekoga posebno iznenadilo..., jer iza 22-godišnjeg stopera nije jedna, već dvije vezane sezone u kojima je bio dio najbolje obrane Lige. Nažalost, ozljeda da ga je spriječila da se na kraju ove sezone u dresu oprosti s navijačima...

- Nažalost, neću igrati ni protiv Slobode, ali u ponedjeljak se vraćam treninzima. Imao sam ozljedu pete, ali ne tako ozbiljnu da će ostaviti traga, rekao nam je Daniel.
Slijedeće pitanje bilo je predvidljivo - znači li to da se neće imati priliku oprostiti s navijačima s terena?

- Najvjerojatnije ću odigrati još Ligu prvaka, nakon čega bih mogao otići. Zovu sa svih strana, interes postoji, ali za konkretnu ponudu još ne znam.

Daniel je, u to nema, sumnje među najvrjednijim eksponatima u izlogu prvaka, gdje je i 19-godišnji vratar Goran Karačić. Ali mišljenja je da Zrinjski neće imati problema u pokrivanju njegove pozicije... ako ode.

- Sigurno će biti odlazaka, vjerujem i dosta novih imena. To je sasvim normalno na kraju svake sezone pa tako i ove u kojoj smo osvojili naslov.

Hoće li Zrinjski, kakav god bude, biti u stanju napraviti što prethodnih sedam prvaka nije, preskočiti prvu prepreku u Ligi prvaka, neka je druga priča..., ali Daniel se svakako nada. To mu nitko ne može oduzeti.

- Sigurno da nam je to velika želja, ali znamo da tamo čekaju Red Bull, Dinamo, Celtic i još neke ekipe koje bismo željeli izbjeći. Ako budemo imali sreće i izvučemo protivnika s kojim se možemo nositi, mogli bi proći dalje. S Mariborom je to prije dvije godine za dlaku otišlo u njihovu korist.

Sloboda? Donedavno je to ime predstavljalo rivala koji u šampionskoj utrci odbija odustati, ali u nedjelju će to ipak biti utakmica bez rezultatskog značaja.

- Bit će to više prijateljska nego prvenstvena utakmica. Oni su fokusirani na uzvrat finala s Radnikom i vjerojatno će zaigrati u kombiniranom sastavu, a treba vidjeti i kako će naša ekipa izgledati. Ali kako god bude, lijepo bi za kraj navijačima bilo pokloniti još jednu pobjedu.

Lijepo bi bilo dobiti novi poziv u reprezentaciju

Daniel Graovac je ove godine imao čast dobiti primiti pozivnicu u A reprezentaciju i upisati minutažu protiv Luksemburga i Švicarske. Ovog mjeseca u St. Gallenu čeka ogled sa Španjolcima, a u lipnju gostovanje Zmajeva na Kirin Kupu. Hoće li se ponovno naći u društvu s Džekom, Pjanićem i ostalima, odlučit će Mehmed Baždarević, ali Danielu nitko ne može oduzeti pravo da se nada novom pozivu. "Nisam igrao u završnici prvenstva, ali oporavljam se i naravno da bi bilo lijepo kada bih ponovno dobio poziv. Vidjet ćemo", rekao je.

Propustio pet prvenstvenih utakmica

Zrinjski je prošle sezone primio rekordno malih 13 pogodaka, da bi se ove godine zadnja linija i vratari malo opustili i primili - samo tri više. Graovac je tu s ostatkom defanzivne linije odigrao ključnu ulogu i pri tomu zaigrao u 24 prvenstvene utakmice, odradivši u svakoj od njih punu minutažu. Igrao je i u oba duela s armenskim Širakom te u Kup duelu sa Sarajevom.

Dnevni list