Danijel Stojanović novo pojačanje Plemića

HŠK Zrinjski, Danijel Stojanović, HŠK Zrinjski, Danijel Stojanović, HŠK Zrinjski, Hajduk, Danijel Stojanović, Hajduk, Danijel Stojanović, HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Danijel Stojanović, HŠK Zrinjski, Danijel Stojanović

Pod Bijelim brijegom jučer su i službeno potvrdili da je postignut dogovor te da će danas 29-godišnji Stojanović staviti potpis na ugovor do ljeta 2015. godine.

- Možemo potvrditi da je Stojanović opet igrač Zrinjskog. Struka je procijenila da nam je potreban igrač takvog profila, a Stojanović je bio naš prvi izbor, izjavio je potpredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta.

- On vjerojatno neće biti jedni novi igrač na prvom treningu u 2014. godini, ali o tome možemo razgovarati tek kada dogovor bude službeno postignut, dodao je Šulenta.

S obzirom da je Stojanović u proteklih šest mjeseci bio bez angažmana, s njegovim povratkom spekuliralo se i sredinom jeseni, još više jer Vedran Kantar nije bio u prvom planu Branka Karačića, dok je njegov angažman postao još izgledniji nakon sporazumnog raskida s iznad spomenutim igračem, kao i mogućim odlaskom Pere Stojkića u Rumunjsku.

Stojanovića smo jučer dobili u Našicama, a u prvoj izjavi nakon dogovora sa Zrinjskim kazao nam je da je sretan što će opet nositi dres s lentom.

- Da, dogovor je postignut i uskoro sam opet u Mostaru, što me, naravno, jako raduje, budući da sam u tom gradu u dvije godine stekao jako puno prijatelja. U razgovoru s čelnim ljudima Zrinjskog sam osjetio ozbiljnost i iskrenost, a veliku ulogu je odigrao i moj bivši suigrač Igor Musa u kojeg imam veliko povjerenje, izjavio je Stojanović.

- Jasno da znam gdje dolazim, znam što me čeka, a znam kakve su i ambicije, tako da jedva čekam početak priprema, dodao je Stojanović, koji je objasnio i zašto je bio bez angažmana u jesenskom dijelu sezone.

- Nakon dobre sezone u Hajduku imao sam praktički sve dogovoreno s rumunjskim Dinamom, a kada je to propalo, nisam želio prihvatiti bilo kakvu ponudu. Bilo je ponuda, ali nisam želio potpisati pod svaku cijenu, još više jer iza sebe nisam imao pripreme. Trenirao sam individualno, a pripreme sa Zrinjskim će trajati dovoljno dugo da uhvatim željenu formu, zaključio je Stojanović.

Konkurent Crnovu, ali i braničima

Navijačima Zrinjskog Danijel Stojanović je ostao u sjećanju kao igrač koji je konkurirao isključivo za poziciju veznog igrača uz lijevu aut-liniju, odnosno poziciju na kojoj je Branko Karačić jesenas koristio Ivana Crnova, ali u Nacionalu i Hajduku Stojanović je puno više igrao na lijevom boku, na kojem je Karačić koristio Peru Stojkića i Zorana Beloševića.

Od Cibalije do Zrinjskog

Danijel Stojanović rođen je u Našicama 1984., a karijeru je počeo u vinkovačkoj Cibaliji. Jedno vrijeme je igrao za Hrvatski dragovoljac, a u Posušje je došao kao 21-godišnjak u zimskom prijelaznom roku 2006. godine. Nakon dvije i pol godine na Mokrom docu u Zrinjski je stigao 2008. zajedno s Antom Serdarušićem i Krešimirom Kordićem. Pod Bijelim brijegom se zadržao do ljetnog prijelaznog roka 2010., a onda je karijeru nastavio u portugalskom Nacionalu iz kojeg je 2012. prešao u splitski Hajduk. Na Poljudu se zadržao jednu sezonu, nakon čega je pola godine bio bez angažmana.

62/8

U dvije sezone Pod Bijelim brijegom Danijel Stojanović je skupio 62 nastupa, a u strijelce se upisivao osam puta. U titulu osvojenu 2009. ugradio je 29 nastupa i šest pogodaka

Dnevni list