Danijel Stojanović: Ja sam nekim ljudima obećao da ću se vratiti u Zrinjski

Danijel Stojanović, HŠK Zrinjski
Iz Zrinjskog put ga je odveo ka Portugalu, a onda je nastupao za Hajduk. Gdje je sada, što radi i kakvi su mu planovi pročitajte u razgovoru za naš portal HERCEGOVINA.info.

Kao prvo gdje je danas popilarni Stoja?

Trenutno sam doma u Slavoniji sa svojom obitelji.

Nakon Zrinjskog igrao si u Portugalu, pa u Hajduku, možeš li ukratko usporediti te tri sredine?

Sa Zrinjskim sam osvojio titulu prvaka, i to sigurno ne mogu zaboraviti dok sam živ. Što se tiče kvalitete pratim da je svake godine BiH liga puno bolje. Portugalska liga je jedna od 6 najboljih u Europi tako da igranje tamo mi je jedno ogromno iskustvo, i da nisam imao problema sa ozljedama vjerovatno bih i dan danas tamo ostao, jer je ta liga zaista  jako kvalitetna. Zadnja godina u Hajduku mi je donijela puno lijepoga, jer sam osvojio kup sa klubom za koji navijam od malena. Sretan sam bio što sam imao veliki udio u tome, jer sam bio strijelac i u polufinalu i finalu kupa.


Ima li neka utakmica u dresu Zrinjskog koja ti je posebno ostala u paamćenju?

Svakako ona utakmica sa Veležom kada smo bili prvaci. Gubili smo sa 0:1 i imali igrača manje, a onda smo Vuković i ja zabili za pobjedu.

Navijači Zrinjskog te pamte po dobrom i bio si njihov ljubimac, postoji li šansa da se Stoja vrati u Zrinjski?

Zbog nekih privatnih problema sam propustio ovu polusezonu i trebutno sam u kontaktu sa nekoliko klubova ih HNL-a, ali i iz PL BiH. Tu ću naravno naglasiti da u Premijer ligi prvo ima pravo na razgovore Zrinjski, jer ne trebam ni govoriti koliko mi Zrinjski ostao u ljepom sjećanju. Pogotovo moram naglasti kolimo mi je značila potpora Ultrasa koji su u najmanju ruku isto zažluzni za titulu kao i mi prije nekoliko sezona. Sa nama su bili i kad je bilo teško i kad se slavilo, takvih navijača nema nadaleko.

Evo još neka poruka našim čitateljima?

Ja sam nekima ljudima obećao da cu se vratiti kad tad u Zrinjski. Tu prvo mislim na mog prijatelja Ziza velikoga Ultrasa. Hoće li to biti ove godine, ili kasnije vrijeme će pokazati, ali kako god bilo Zrinjski će uvijek imati mjesta u mom srcu. Na kraju veliki pozdrav mostarskoj raji i navijačima Zrinjskog.

HERCEGOVINA.info