Danijel Pranjić: Nisam ni zamišljao da ću ponovo igrati za Hrvatsku

12.11.2013

Iskreno, nisam vjerovao da ću ikad više zaigrati za Hrvatsku. Ovo je za mene vrlo emotivan trenutak.

Imam tremu kao na početku karijere, pomalo potresen, na ulasku u hotel reprezentacije, rekao je Danijel Pranjić (31), povratnik u reprezentaciju nakon 15 mjeseci.

 

Posljednji susret za reprezentaciju odigrao je 15. kolovoza u Splitu protiv Švicarske. Bio je to Štimčev debi i njegov oproštaj. Nedugo poslije, u rujnu 2012., izjavio je da neće u reprezentaciju dok je u njoj Sammir. Danas, nema Štimca, a nema ni Sammira.

- Želim zaboraviti što je bilo, što sam govorio. Sve bih to najradije zaboravio. Neka ovo bude moj početak - rekao je Pranjić.

Ozljeda Strinića, nagnala je izbornika na nove poteze. Uzeo je telefon i...

- Nazvao me u petak i pitao jesam li spreman. Bio sam izvan sebe. Naravno da sam spreman. Želim igrati ove dvije utakmice, a poslije, ako ću biti potreban, tu sam - kaže Pranjić, koji je potpuno izmijenio frizuru.

Duga kosa daleka je prošlost. Ošišan je kao američki marinac, kratko sa izbrijanim crtama sa strane.

- Istina, dosadilo malo pa sam promijenio imidž - smije se Pranja.

Nikad u karijeri nije igrao na Svjetskom prvenstvu.

- Stoga sam posebno motiviran. Ne mogu vam opisati koja želja gori u meni. Ma, presretan sam što sam opet u reprezentaciji, opet ću ponoviti da nisam ni u snu zamišljao da ću opet biti ovdje s dečkima - impresioniran kao početnik pričao je Pranjić.

S Nikom Kovačem bio je suigrač. Igrali su zajedno na Euru 2008.

- Bio je odličan kao igrač, siguran sam da će takav biti i kao trener. No, morao bih reći da je Niko u ruke dobio vrući krumpir - kaźe Pranjić.

Ionako veliki problem lijevog beka,ozljedom Strinića dodatno je eskalirao. Realno, do dolaska Pranjića, jedina opcija bio je Šimunić.

- U Panathinaikosu igram u vezi. Ali, igrao sam beka, nije mi ta pozicija strana. Ako izbornik odluči da trebam na beku, evo me, spreman sam - zaključio je Pranjić.

24sata.hr

loading...