Danijel Pranjić: Nisam ni zamišljao da ću ponovo igrati za Hrvatsku

Pranjić
Imam tremu kao na početku karijere, pomalo potresen, na ulasku u hotel reprezentacije, rekao je Danijel Pranjić (31), povratnik u reprezentaciju nakon 15 mjeseci.

 

Posljednji susret za reprezentaciju odigrao je 15. kolovoza u Splitu protiv Švicarske. Bio je to Štimčev debi i njegov oproštaj. Nedugo poslije, u rujnu 2012., izjavio je da neće u reprezentaciju dok je u njoj Sammir. Danas, nema Štimca, a nema ni Sammira.

- Želim zaboraviti što je bilo, što sam govorio. Sve bih to najradije zaboravio. Neka ovo bude moj početak - rekao je Pranjić.

Ozljeda Strinića, nagnala je izbornika na nove poteze. Uzeo je telefon i...

- Nazvao me u petak i pitao jesam li spreman. Bio sam izvan sebe. Naravno da sam spreman. Želim igrati ove dvije utakmice, a poslije, ako ću biti potreban, tu sam - kaže Pranjić, koji je potpuno izmijenio frizuru.

Duga kosa daleka je prošlost. Ošišan je kao američki marinac, kratko sa izbrijanim crtama sa strane.

- Istina, dosadilo malo pa sam promijenio imidž - smije se Pranja.

Nikad u karijeri nije igrao na Svjetskom prvenstvu.

- Stoga sam posebno motiviran. Ne mogu vam opisati koja želja gori u meni. Ma, presretan sam što sam opet u reprezentaciji, opet ću ponoviti da nisam ni u snu zamišljao da ću opet biti ovdje s dečkima - impresioniran kao početnik pričao je Pranjić.

S Nikom Kovačem bio je suigrač. Igrali su zajedno na Euru 2008.

- Bio je odličan kao igrač, siguran sam da će takav biti i kao trener. No, morao bih reći da je Niko u ruke dobio vrući krumpir - kaźe Pranjić.

Ionako veliki problem lijevog beka,ozljedom Strinića dodatno je eskalirao. Realno, do dolaska Pranjića, jedina opcija bio je Šimunić.

- U Panathinaikosu igram u vezi. Ali, igrao sam beka, nije mi ta pozicija strana. Ako izbornik odluči da trebam na beku, evo me, spreman sam - zaključio je Pranjić.

24sata.hr