Danas na stadionu 'Rođeni' u Vrapčićima 27. hercegovački derbi između Veleža i Širokog Brijega

Velež_Široki

Danas će se na stadionu Vrapčići u Mostaru odigrati 27. hercegovački nogometni derbi između nogometaša Veleža i Širokog Brijega.

Nogometaši Širokog Brijega se trenutno na ljestvici nalaze na sedmoj poziciji s ukupna četiri boda. U dosadašnjem dijelu prvenstva nogometaši s Pecare su doživjeli po jednu pobjedu, jedan remi i jedan poraz.

S druge strane Velež je u prvenstvo krenuo dosta loše. Nalazi se tek na 11. mjesto sa samo jednim bodom, koji je uspio donijeti prošloga vikenda s gostovanja na Tušnju (Tuzla).

U dosadašnjih 26 međusobnih dvoboja u okviru Premijer lige BiH i tradicija je apsolutno na strani tima s Pecare.

Široki Brijeg je slavio 18 pobjeda, tri utakmice završile su bez pobjednika, a samo pet puta slavio je Velež. I impresivna gol razlika na strani je Širokog (50-17).

Kada je riječ o utakmicama odigranim na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima, FK Velež je svih pet pobjeda iz međusobnih dvoboja upisao upravo na domaćem terenu, a Široki Brijeg je šest puta odnio puni plijen iz Mostara.

Samo su dvije utakmice završene neriješeno. Dakle, i ovdje je statistika na strani Širokobriježana, kao i gol razlika (13-21).

"Mi sa osvojenim bodom na Tušnju nismo napravili neki veliki pomak na tabeli, ali smo što je puno važnije dobili mir. Mir u kojem se puno lakše pripremati za utakmicu protiv Širokog Brijega, utakmicu koja će biti izuzetno teška", kazao je trener Veleža Feđa Dudić povodom današnje utakmice.

"Svi se mi hercegovački klubovi odlično poznajemo. Mi znamo njih, oni nas, nema tu tajni. Znamo dobre, ali i loše strane Veleža, ali to bih ostavio za svlačionicu. Reći ću samo da Velež ne zaslužuje poziciju na kojoj se nalazi i sigurno da ih respektiramo. Znamo da im je remi u Tuzli dao jednu novu energiju", kazao je trener NK Široki Brijeg Denis Ćorić povodom današnje utakmice.

Utakmica između nogometaša Veleža i Širokog Brijega na rasporedu je danas 17.08.2019. u 17.30. Susret se igra na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima (Mostar).

Hercegovina.info