FOTO  Dan nakon Hercegovačkog derbija: Remi nije zadovoljio navijače

Zrinjski-Široki

Zrinjski je Široki dočekao kao lider na ljestvici s maksimalnim brojem bodova i bez primljenog pogotka i Plemići su željeli nastaviti niz. S druge strane Široki je tražio pozitivan rezultat i poraz bi ga udaljio od vrha, ali bi sasvim sigurno i prouzročio smjenu na klupi.

Bilo kako bilo gledatelji su očekivali utakmici dostojnu velikih protivnika, a kako su obije momčadi najavljivale pobjede bilo je za predpostaviti da će utakmica biti brza i dinamična sa puno prigoda. Na kraju se ispostavilo da se prijetilo ćorcima, a gledatelji se nisu nauživali u nogometnoj ljepoti.

Zrinjski je bio bolji tijekom većeg dijela susreta , imali su Plemići više loptu u svojim nogama i stvorili su nekoliko prilika, ali to je za apetite navijača ipak bilo premalo. S druge strane Široki je pokušavao kontrama, imali su i oni nekoliko prigoda, ali je Karačić i ovaj puta bio na visini zadatka, te je i u petoj utakmici zaredom mreža Zrinjskog ostala netaknuta.

Plemići su istrčali u istoj postavi koja je slavila na Koševu, ali nisu odigrali na razini kakva je viđena u Sarajevu. Navijači su očekivali da će domaćem terenu igra biti ofanzivnija, i velika većina komentara na navijačkim forumima i društvenim mrežama kaže da Zrinjski na domaćem terenu može i mora igrati sa dva napadača.

Stječe se dojam da ovom današnjem, dobro posloženom Zrinjskom ipak nedostaje zadnji pas prema naprijed i na tome se treba raditi u budućnosti. Prigodu za popravni Plemići imaju već u narednom kolu kada opet na domaćem terenu dočekuju neugodnu momčad Čelika.

Široki je u Mostar došao ostati neporažen i u tome je uspio. Ovaj neodlučen rezultat kod lidera na ljestvici za njih je pozitivan, a već u idućem kolu im dolazi Velež na Pecaru i to će im biti prigoda da se dodatno približe vrhu ljestvice.

Navijači Zrinjskog, oni najvatreniji na stajanju i ovaj puta su bodrili svoje ljubimce svih 90 minuta. Na samom početku smo vidjeli prekrasnu dimnijadu popraćenu sa stotinama bačenih papirnih traka. U drugom poluvremenu su Ultrasi napravili odličnu bakljadu i sve u svemu još jedno njihovo odlično izdanje.

Gosti su također imali potporu svojih stotinjak navijača koji su se smjestili na gornjem dijelu zapadne tribine.

Čovjek o kome se uoči utakmice pričalo najviše na terenu je pokazao najmanje. Riječ je o Ivanu Crnovu čiji se svaki kontakt s loptom popraćen zvižducima s tribina.

Kada se sve sabere i oduzme utakmica nije opravdala očekivanja nazočnih gledatelja. Zrinjski je ostao na vrhu, i ako je išta pozitivno to je netaknuta mreža Plemića već 540 minuta.

Sve slike u FOTOGALERIJI

HERCEGOVINA.info