Damir Džidić: Željo nije pokazao puno više od nas

Je li zbog trake ili ne, teško je tvrditi, ali činjenice kažu da je iza njega najbolja polusezona u karijeri. U osamnaest službenih utakmica u njih sedamnaest je imao punu minutažu, što ga čini najstandardnijim igračem mostarskog kluba, a postigao je i pet pogodaka, iako mu postizanje istih ne stoji u opisu radnog mjesta.
- Da, mogu biti zadovoljan, kako svojim igrama, ali još više zbog rezultata kluba, govori Džidić na startu razgovora koji počinjemo spekulacijama da ga u svojim redovima želi vidjeti jesenski prvak Željezničar. - To je istina, nastavlja Džidić otvoreno.
- Radi se o jesenskom prvaku koji, prema meni, ima najveće izglede za naslov prvaka i lijepo je znati da te cijene u jednom takvom klubu, ali ne vjerujem da ću karijeru nastaviti u Željezničaru. Ako ću već ići iz Zrinjskog, onda neka to bude neki klub iz inozemstva.
Koliko god je ova jesen bila uspješna za njega, toliko je bila i turbulentna, jer mu definitivno nije bilo lako nakon Kup poraza od Veleža kada se našao na meti navijača zbog izjava koje, da se tako izrazimo, nisu legle istima.
- Ne da mi nije bilo lako, nego mi je bilo jako teško. Od stresa sam dobio temperaturu, mučile su me želučane tegobe i sigurno nisam bio spreman za novi derbi koju smo igrali tri dana kasnije, ali kao kapetan nisam želio preskočiti tu utakmicu. Može se samo pretpostaviti kako mi je u toj situaciji bilo teško preuzeti odgovornost i izvesti kazneni udarac za pobjedu, ali kao kapetan sam morao, prisjetio se Džidić i nastavio o izjavama koje se nisu svidjele navijačima.
- Više nije ni važno jesu li moje riječi prenesene točno, ali i sada stojim iza svega što sam rekao. Ukratko, ono što se dogodilo nije se smjelo dogoditi, kako na našem stadionu, tako ni na bilo kojem drugom, jer ne bih sebe mogao pogledati u ogledalo da sam tražio neka opravdanja, dodao je Džidić.
Pogled na ljestvicu ga zadovoljava, iako iskreno priznaje da su i njega rezultati ugodno iznenadili.
- Znao sam da imamo kvalitetnu momčad, ali bilo je teško biti optimističan. Svi znamo kakva je bila prošla sezona, a ni pogled na raspored nije bio nimalo ugodan. Naime, prvenstvo smo otvarali s dva vezana gostovanja, nakon čega su nas čekala teška gostovanja kod Željezničara i Borca. Na sve to su se nadovezali katastrofalni rezultati u pripremama, jer smo gubili od Šibenika, Branitelja, Leotara, sve redom rezultatom 3:0. Dakle, bilo je teško očekivati da bi jesen mogli zaključiti sa samo dva poraza, pogotovo nakon onako slabe prošle sezone.
Danas, pak, tvrdi da je Zrinjski trebao imati koji bod više.
- Željezničar je jesenski prvak, ali nisam baš siguran da je toliko pokazao više od nas da bi imao osam bodova više. Ne kažem da je nezasluženo na vrhu, ali ljestvica je vrlo lako danas mogla izgledati drugačije. Primjerice, mi smo na Pecari protiv Širokog Brijega bez pobjede ostali u posljednjoj minuti, dok je Željezničar protiv GOŠK-a do pobjede došao u sudačkom vremenu. Mi smo u Banjoj Luci protiv Borca primili neregularan pogodak koji je izravno utjecao na rezultat, a Željezničar je na istom stadionu do tri boda došao za zelenim stolom. Mogao bih nabrajati i dalje pa se sjetiti da smo i protiv Travnika bez pobjede ostali u sudačkom vremenu, da smo protiv Željezničara oštećeni...
Sportska sreća definitivno nije bila saveznik Plemićima, ali možda se kolo sreće okrene u petnaest proljetnih kola.
- Na proljeće sigurno možemo igrati još bolje, ali najvažnije je sačuvati momčad na okupu. Naravno, svima bi nam bilo drago ako bi za nekoga došla ponuda iz inozemstva koja bi zadovoljila i klub i igrača, ali o tome ako za to dođe vrijeme, zaključio je Džidić.

Drugi kapetan u obitelji Džidić

Nije Damir prvi kapetan Zrinjskog u obitelji Džidić, jer ne treba podsjećati da je nekoliko sezona kapetansku traku u dresu s lentom nosio njegov tri godine stariji brat Ivica. On već drugu sezonu nosi dres Širokog Brijega, ali zanimljivo da još uvijek nismo svjedočili pravom bratskom duelu.
- Igrali smo tri derbija protiv Širokog, a on je sva tri preskočio zbog ozljede. Istina, onaj proljetni na Pecari je počeo, ali na terenu se zadržao samo nekoliko minuta, izjavio je Džidić.

Dnevni list