Dalić: Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, ali ne bojim se

zlatko dalic
... odmah 150 novinara u utrobi kijevskog Olimpijskog stadiona...

- Nakon posla u Aziji opustio sam se sedam mjeseci, bio bez posla. Zadnjih mjesec dana sam imao nekoliko ponuda ali sam ih odbio ne trepnuvši. A kada je došla ponuda Hrvatske, naravno da sam je odmah prihvatio. Kao trener sam igrao finale Azijske Lige prvaka, prije toga i polufinale, ali ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri. No, ne bojim se. Znam da s ovom utakmicom mogu i puno izgubiti, ali Hrvatska se ne odbija, s ponosom sam prihvatio ovaj poziv, i nadam se da ću uspjeti u onome što svi želimo - naglasio je Dalić te dodao:

- Nije lako pripremiti utakmicu kada se s igračima susretnete 48 sati prije na aerodromu. Pokušat ću probuditi igrače, usaditi im vjeru, pa da pokažu kvalitetu. Bit će jako teško, ali vjerujem u nas. Nećemo se baviti matematikom, nećemo osluškivati rezultate utakmice Wales - Irska, igrat ćemo na pobjedu.

Dodao je kako se Brozović vratio u klub dok će sutra vidjeti hoće li Mandžukić i Lovren moći nastupiti.

Osim Dalića, svoje je viđenje sutrašnje utakmice iznio naš "Ukrajinac" Domagoj Vida.

- Sve je na nama igračima, ne može puno izbornik pomoći u ova dva dana. Ali, može pomoći analizom, a na nama je da ga slušamo. Moramo zaboraviti sve što se događalo zadnjih mjesec dana, te ići na pobjedu protiv Ukrajine koja je jako kvalitetna momčad i koja se diže iz utakmice u utakmicu. Nema tu puno mudrolija, njihovi najveći aduti su krilni napadači Jarmolenko i Konopljanka - rekao je Vida i dodao:

- Naš problem je u glavi, ako riješimo te stvari sami sa sobom, onda ćemo pobijediti. Jer smo kvalitetnija momčad. Zaboravit ću sve svoje emocije prema Ukrajinu, sutra nosim hrvatski dres i neću imati popusta. Nadam se da ćemo na kraju slaviti mi.

Vida predviđa uzavrelo ozračje na tribinama.

- Volim ovaj grad, ovaj stadion. Bit će mi malo čudno igrati u Kijevu, sada ću imati navijače na suprotnoj strani... Ozračje će biti uzavrelo, ali navikli smo mi igrači iz hrvatske reprezentacije svaki tjedan igrati pred 50.000 navijača. Nisam se čuo sa suigračima iz Kijeva prije ove utakmice, ali nadam se da ću ja na kraju biti taj koji će ih zezati.

Upozorio je i na novog člana ukrajinskog sastava.

- Marlos je jako dobar i opasan igrač, sigurno je pojačanje za Ukrajinu, ali ako mi budemo pravi, nema tog igrača kojeg ne možemo zaustaviti. Uopće ne razmišljamo o porazu, sutra je naš zadnji vlak, i vjerujem da ćemo ga uhvatiti. A onda ćemo poslije razmišljati zbog čega smo upali u probleme u ovim posljednjim utakmicama - zaključio je naš branič.

Vecernji.ba