Dalić: Nude mi milijune? Ne zanima me to, ostajem izbornik svoje Hrvatske

izbornik, Hrvatska, zlatko dalić, Luka Modrić, zlatko dalić, Hrvatska, zlatko dalić, izbornik, Hrvatska, Vatreni, ždrijeb,  ždrijeb za EP, Hrvatska

Hrvatska reprezentacija pobjedom protiv Slovačke 3:1 plasirala se na Euro. Svoje dojmove nakon utakmice iznio je Zlatko Dalić.

"Čestitke igračima na prvom mjestu. Idemo na Euro. Hvala svima koji su mi pomagali, hvala i vama medijima, ovo je uspjeh svih nas. Hvala puno i navijačima, kao i cijeloj Hrvatskoj, piše index.hr.

Igrali smo dobro i prvo poluvrijeme, dali su gol i branili su se jako dobro. Imali smo dosta problema u prvom dijelu, ali imali smo nekoliko šansi. Nakon gola smo se opustili. To je sve sastavni dio nogometa, da smo nakon zamjene dali gol.

Ne znam tko je bio najbolji, stoperi su igrali najbolje. Mene i sve nas je bilo strah kako će oni odigrati, ali bili su super. U utakmici je bilo panike i straha, ali kad smo dali gol, onda se sve otvorilo.

Stvorila se nepotrebna priča oko Rujevice. Ma tko može biti protiv Rijeke i Rujevice. Ako gledamo uvjete, najbolji su u Rijeci, bili smo i prije ovdje. Kad se igra odlučujuća utakmica, onda se igra među 35 tisuća ljudi. Ja sam bio jedan od onih koji odlučuju gdje se igra. Moja je greška, ali htio sam da se igra u cijeloj Hrvatskoj.

Ako pogledamo ove kvalifikacije, uz one 2008., Hrvatska je najbolje odradila. Dobili smo mlade igrače koji će nam biti velika pomoć na Euru, napravili smo bezbolnu promjenu generacije. Kod mene će igrači iz Rusije uvijek imati prednost, ovi novi će se morati izboriti za mjesto. Ne mogu gledati istim očima one iz Rusije i ove nove igrače. Ovi stariji će uvijek imati prednost.

Ja sam tu temu završio oko odlaska. Mogu doći s ne znam kakvim milijunima, mene to ne zanima. Bio mi je cilj da Hrvatska igra u Splitu i da se plasiramo na Euro, ja sam to ostvario. Ostajem izbornik. Uživam u Hrvatskoj i s hrvatskim narodom, idem u ponedjeljak u Vukovar, da nije bilo tih ljudi, ne bi ni nas bilo", rekao je Dalić i uz pljesak svih novinara otišao s presice.