Cristiano Ronaldo dobitnik Zlatne lopte

Cristiano Ronaldo, zlatna lopta, FIFA, Nana Kwaku Bonsam, Cristiano Ronaldo, SP Brazil, gana

Večeras je održana svečanost čiji je vrhunac dodjela Zlatne lopte za najboljeg nogometaša godine a nju je osvojio Cristiano Ronaldo, a sve u organizaciji FIFA-e i France Footballa.

U konkurenciji su bili Lionel Messi, četverostruki osvajač titule te Franck Ribery, čiji su veliki uspjesi s Bayernom ostali u sjeni dvojca iz Španjolske.Prije dodjele Zlatne lopte, Fifa dodjeljuje nagradu Ferenc Puskas za najbolji gol 2013. godine.

Očekivano. Nagradu je dobio Zlatan Ibrahimović koji je zabio spektakularan gol Engleskoj "škaricama" s više od 30 metara.
- Kad sam zabio gol, osjećao sam se nevjerojatno. Već sam zabio tri gola na utakmici i vidio sam da mi dolazi lopta. Morao sam odlučiti, krenuti na nju ili čekati. Čekao sam i vidio golmana da je izašao s gola. Odlučio sam se za udarac preko glave i zabio. Bio sam presretan kad sam vidio loptu u golu - rekao je Zlatan Ibrahimović.

Pele je dobio počasnu Zlatnu loptu! Sepp Blatter dodijelio mu je nagradu, a veliki Pele nije mogao suspregnuti suze.
- Obećao sam obitelji da neću plakati, ali jako sam emocionalan. Hvala Bogu što mi je dao zdravlja i omogućio mi da postignem sve što sam postigao. Naravno, nisam igrao sam. Sjetim se svih s kojima sam igrao kao i onih iza pozornice, od masera do čistača kopački... Hvala im svima. Osvojio sam mnogo trofeja, ali bio sam pomalo ljubomoran na one koji su osvojili Zlatnu loptu. Ja je nisam mogao dobiti jer nisam igrao u Europi. Sad mogu upotpuniti svoju zbirku, rekao je Pele.

Nadine Angerer dobila je nagradu Fife za najbolju nogometašicu svijeta 2013. godine.