Conte: Ovo je sramota, nikad u životu nisam se kladio

FIGC je u srijedu odbio Conteovu žalbu i pograsio ga krivim, jer nadležnim organima nije dostavio informacije o namještanju utakmica u sezoni 2010./2011., kada je vodio Sienu u Seriji B.

"Ja sam nevin. Ovo je sramota. To mogu slobodno reći. Završio sam sa FIGC-om, iako postoji mogućnost za novom žalbom. Uvijek sam poštovao zakon na terenu i izvan njega i ovog puta sam pravilno postupio. Sve što mi se događa je apsurd. Nikada se u životu nisam kladio", rekao je Conte na konferenciji za novinare u Torinu.

On je optužen na osnovu svjedočenja bivšeg igrača Siene Filippa Carobbija.

"Oni vjeruju osobi koja već tri i po godine namješta utakmice, koja je prodala svoju porodicu. Šta je trabalo da uradim, da nosim kameru sa sobom i snimam svaki potez. Ovo je moglo da se dogodi svakome. Danas meni, sutra nekom drugom kolegi ili igraču. Ljudi moraju otvoriti oči, a ne da zabijaju glavu u pijesak", rekao je Conte, dodavši da će odluka FIGC-a uništiti njegov kredibiltet u svlačionici.

Conte će nastaviti držati treninge, dok će ekipu na utakmicama voditi njegov pomoćnik Massimo Carrera, prenio je Tanjug.

Fena