FOTO  Club 'Romana' (Čitluk) pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog turnira u Vitini

4. Malonogometni turnir Sv. Paškal, Vitina 2014

Pobjednik ovogodišnjeg malonogometnog turnira u Vitini je ekipa Club „Romana" (Čitluk), koja je u finalnom susretu „deklasirala" sjajnu ekipu Vaske benz (Ljuti Dolac).

Program završnice na malonogometnom turniru je počeo revijalnom utakmicom između mladih ekipa Vitine i Mostarskih Vrata. Mostarska Vrata su u prvom poluvremenu pokazale kvalitetu i poveli sa dva pogotka razlike, pogodcima Martina Šute i Daria Dževlana. U nastavku se Vitina budi i dvama pogodcima Anđelka Borasa i jednim pogotkom Daniela Žilića preokreću rezultat. Daniel Žilić i Ivan Barbarić sa još po jednim pogotkom odvode Vitinu na nedostižnu prednost.  Anđelko Boras je postigao do kraja susreta, sa zvukom sirene i svoj treći pogodak za konačni rezultat od 6:2.

U 20 h na rasporedu je bila utakmica za treće mjesto između ekipa Optika Bevanda (Mostar) i Caffe bar „Bellami" (Grude). Utakmica žustra i kvalitetna od samog početka. Nakon udarca Ante Ćorluke, Ivan Šimić je uspio loptu skrenuti u mrežu Optike za vodstvo. Optika je izjednačila nakon što je Goran Badalić probio desnu stranu Grudjana i uposlio Milu Andačića koji je „uklizavanjem" skrenuo loptu u mrežu. Otišlo se „miroljubivo" na poluvrijeme. U nastavku gledamo još konkretnije pritiske Optike sa željom da se odvedu u rezultatsku prednost. To im se isplatilo kada Ivan Ivanković postiže pogodak i odvodi Optiku na preokret i vodstvo. Iz jedne izigrane akcije sam se „oči u oči" sa golmanom Bellami - a nalazi Siniša Durasović, ne griješi, nego pogotkom od vratnicu još više približava Optiku osvajanju trećeg mjesta na malonogometnom turniru. „Razbijena" ekipa Bellami - a se ne uspijeva više „oporaviti", pa do kraja primaju još dva pogotka u izvedbi Mile Andačića. Ante Ćorluka je pred kraj susreta uspio samo ublažiti poraz za konačni rezultat od 5:2. Optika se osvajanjem trećeg mjesta domogla pehara i novčane nagrade u iznosu od 500 KM. Kompletnu osvojenu novčanu nagradu, stručni stožer i igrači Optike su dali za poplavljena područja na prostoru BiH, tako da su tijekom primanja nagrade primili gromoglasni pljesak, večeras, „ko šipak", ispunjenog „Bilila"!

Poslije utakmice za treće mjesto, odigrala se druga revijalna utakmica, a sastale su se dvije kombinirane ekipe škole MNK „Futsal" Ljubuški pod „dirigentskom palicom" trenera gosp. Milana Vučića. Vrlo mlade ekipe, godišta 2001. - 2002., su pokazale svojim talentom, da se Ljubuški ne mora brinuti za futsal u budućnosti, jer što su djeca pokazala na prepunom „Bililu", samo može primiti riječi pohvale za njihova voditelja i trenera. Ekipe su bile podijeljene u dvije momčadi - Žuti i Bijeli, a Žuti su odnijeli pobjedu rezultatom 5:1.

U 21:30 h uslijedilo nam je VELIKO FINALE! Tražila se karta više da se na djelu pogleda kompletna reprezentacija BiH u futsalu. Fantastično ispunjeno „Bililo", dekor kakav se ne bi postidjeli ni „renomirani" turniri, tako da ekipe nisu mogle odigrati lošu utakmicu. Slaven Vasilj za finale nije doveo klasičnog golmana, ali će se to pokazati kao jedna prevaga koja je otišla na stranu Romane. Gledali smo početno ispitivanje snaga, da bi nakon jedne izigrane akcije iz kornera Matej Čilić uposlio Josipa Boškovića koji zakucava loptu u mrežu pored golmana-igrača u večerašnjoj, ali i prijašnjim utakmicama, Slavena Vasilja. Igra se rasplamsala. Stanislav Galić je rukom u šestercu Vaske benza pronašao Josipa Boškovića, koji glavom po drugi put trese mrežu Vasilja. Kao da nisu još bili svjesni situacije da gube utakmicu, Stanislav Galić ih je ponovno podsjetio kad je po drugi put fantastično odmjerenim „izbačajem" rukom pronašao Josipa Boškovića u šestercu Vake - a, koji po drugi put glavom pogađa, identičn pogodak prethodnom, njegov hat-trick na utakmici, za nevjerovatnu prednost od tri pogotka razlike nakon odigranih nepunih desetak minuta utakmice. Šok i nevjerica među igračima Vaske benz - a, traže time-out i na teren ulaze sa Anel Radmilovićem u ulozi golmana-igrača. Vaske je kružio i pokušavao doći do vrata Romane, ali obranu/bedem Čitlučana nisu uspijeli „probušiti". Iz jednog izvedenog auta, lopta dolazi do Josipa Boškovića koji petom pogađa pored Radmilovića za povećanje prednosti. Vaske benz je pritiskao, ali to su bili jalovi pokušaji „indisponiranih" igrača Vaske benz-a. Do poluvremena je ponovno Josip Bošković ukrao jednu loptu i sa svoje polovice pogodio za nevjerovatnih 5 pogodaka razlike. Fantastična večer Boškovića, koji je ovim pogodcima, što će se kasnije ispostaviti, priskrbio titulu najboljeg strijelca ovogodišnjeg malonogometnog turnira. Bošković je drugu godinu zaredom osvojio titulu najboljeg strijelaca, budući da je istu osvojio i prošle godine nastupajući za ekipu Caffe bar „Hennessy" (Čapljina) sa identičnim brojem pogadaka. Drugo poluvrijeme je više bilo „odrađivanje" utakmice, jer Vaske benz nakon 5 pogodaka razlike nije vjerovao da se može vratiti u utakmicu. Vratiti se nisu uspjeli, ali su do kraja utakmice primili još dva pogotka od strane Vedrana Marića i Mirke Hrkaća. Velika razlika u rezultatu za jednu finalnu utakmiu, ali i sad smo dojma, da je Vaske benz imao „pravog" golmana, mogla se ova pričati drugačije rasplesti, a ovako je Club „Romana" osvojila ovogodišnji malonogometni turnir i pokazala cijeloj javnosti, kako se utakmica snimala od strane televizije HTV Oscar C, da su prava klapa i za velike domete na turnirima i u prvenstvu.

Poslije odigrane finalne utakmice dodijeljeni su pehari za naj pojedince i ekipe, kao i novčane nagrade za prva tri mjesta. Cijelu večer se održalo izvlačenje bezbroj tombola nagrada, koje su zadovoljile brojno gledateljstvo, a sav prihod od kupovine tombole, organizatori će financirati za kupovinu poklon paketa za siromašne obitelji sa područja MZ Vitina.

Kako je već spomenuto, finalna utakmica je snimana od strane televizije HTV Oscar C, a tko nije bio u mogućnosti prisustvovati velikom F I N A L U na „Bililu", utakmicu će moći pogledati danas (subota) na programu HTV Oscar C sa početkom u 18 h.

REZULTATI UTAKMICA ZAVRŠNICE, petak 23.05.:

19:15 h - Vitina (mladi) - Mostarska Vrata (mladi)  6 : 2 (0 : 2)  (revijalna utakmica)

20:00 h - Optika Bevanda (Mostar) - Caffe bar „Bellami" (Grude)  5 : 2 (1 : 1)  (utakmica za 3. mjesto)

Optika Bevanda (Mostar): Haris Skuhan, Ivan Ivanković, Vedran Vukša, Goran Badalić, Emrah Sarić, Ivan Knezović, Luka Suton, Ivan Drežnjak, Zoran Berić, Mile Andačić, Siniša Đurasović; Voditelj ekipe: Tomo Bevanda

Caffe bar „Bellami" (Grude): Mario Galić, Boris Miloš, Dario Alpeza, Ivan Ćorluka, Marko Ćorluka, Ante Ćorluka, Ivan Šimić, Ivan Biloš, Josip Čuljak, Josip Ćutuk; Voditelj ekipe: Darko Andrijanić

20:45 h - Dvije kombinirane momčadi škole MNK „Futsal" Ljubuški - Žuti-Bijeli 5 : 1 (revijalna utakmica)

21:30 h - Vaske benz (Ljuti Dolac) - Club „Romana" (Čitluk)  0 : 7  (0 : 5)  (F I N A L E)

Vaske benz (Ljuti Dolac): Slaven Vasilj, Nijaz Mulahmetović, Goran Pušić, Tomislav Bevanda, Dražen Novoselac, Nermin Kahvedžić, Anel Radmilović, Tomislav Mustapić; Voditelj ekipe: Slaven Vasilj

Club „Romana" (Čitluk): Stanislav Galić, Marin Šunjić, Josip Bošković, Goran Bošković, Matej Čilić, Vedran Marić, Mirko Hrkać; Voditelj ekipe: Nikica Pehar

 1. mjesto - Club „Romana" (Čitluk) - novčana nagrada 3.500,00 KM + pehar + zahvalnica

2. mjesto -Vaske benz (Ljuti Dolac) - novčana nagrada 1.000,00 KM + pehar + zahvalnica

3. mjesto - Optika Bevanda (Mostar) - novčana nagrada 500 KM + pehar + zahvalnica

4. mjesto - Caffe bar „Bellami" (Grude) - pehar + lopta + zahvalnica

Najbolji igrač - Marin Šunjić (Club „Romana" - Čitluk)

Najbolji golman - Stanislav Galić (Club „Romana" - Čitluk)

Najbolji strijelac - Josip Bošković - 9 pogodaka (Club „Romana" - Čitluk)

Organizatori se ovim putem zahvaljuju MZ Vitina, generalnim sponzorima malonogometnog turnira Općini Ljubuški i ŽZH, ostalim sponzorima malonogometnog turnira koji su osigurali bogate tombola nagrade za posjetitelje za četiri posljednje večeri održavanja malonogometnog turnira.

Organizatori se zahvaljuju i svim osobama koji su omogućili bezbroj popratnih sadržaja, koji su pridonijeli podizanju kvalitete i organizacije malonogometnog turnira.

Organizatori se zahvaljuju svim medijima i portalima koji su doprinijeli da se „4. Malonogometni turnir Sv. Paškal, Vitina 2014." čuje i vidi u svim „kutevima" Hercegovine, ali i šire.

Sa nadom da je ovo samo jedan od nastavka pisanja povijesti malonogometnog turnira u Vitini na legendarno - popularnom „Bililu", lijep pozdrav do slijedeće godine i "5. Malonogometnog turnira Sv. Paškal, Vitina 2015."!