VIDEO  City utrpao Unitedu šest komada

Engleska liga, Engleska liga, Manchester United, Tottenham, Engleska liga, Engleska liga, Manchester City, Manchester U, Engleska liga, Edin Džeko, Manchester U, Manchester City, Engleska liga, Manchester U, Manchester City, Sven Goran Eriksson, Rooney, kina
Ovom pobejdom City se učvrstio na čelu tablice s pet bodova prednosti nad Unitedom.

City je poveo u 22. minuti golom Balotellija, a talijanski reprezentativac je u 60. minuti postigao drugi pogodak za sigurno vodstvo svoje ekipe. Argentinac Sergio Agüero je u 69. minuti doveo City do vodstva od 3:0 čime je praktično riješio pitanje pobjednika.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko u igru je ušao u 70. minuti i do kraja postigao dva gola, oba u finišu meča, te asistirao Davidu Silvi za peti pogodak Cityja.

Jedini pogodak za United, koji je od 47. minute igrao s igračem manje zbog isključenja Evansa, postigao je Fletcher (81.).

Arsenal je u devetom kolu svladao Stoke sa 3:1 i tako došao do druge pobjede u seriji u Premier ligi. Strijelci za londonski tim bili su Gervinho (27.) i Van Persie (73., 82.), dok je jedini pogodak za Stoke, na čijem golu je bio bh. reprezentativac Asmir Begović, postigao Crouch (34.).

Pobjedu je ostvario i Everton koji je u gostima savladao Fulham sa 3:1. Golove za za Everton postigli su Drenthe (3.), Saha (90.) i Rodwell (90.), dok je jedini pogodak za domaćine postigao Ruiz (68.).