City dolazi po Alena Halilovića, odgovor mora biti 'nije na prodaju

alen halilovic
Najavljuje se dolazak tročlane delegacije, čak i vlasnika, šeika Mansoura Bin Zayeda Al Nahyana koji bi pred Zdravka Mamića trebao spustiti 'nemoguću ponudu'.

Takve informacije dobili smo iz menadžerskih izvora nakon utakmice Dinama i Zadra koja je u subotu odigrana u Maksimiru. Na ogledu su bila dva skauta Manchester Cityja koji i inače prate razvoj velikog Dinamova talenta. Je li i to razlog što je Alen od prve minute startao u udarnoj postavi?

Naši izvori tvrde da se još ne zna hoće li Manchester City istresti ponudu po kojoj bi Halilović već ove zime otišao u redove Građana ili će se onda odnositi na ljetni prijelazni rok 2013. Jasno je kako se takve informacije trebaju uzeti s oprezom, ali izišle su iz nekoliko izvora, pa se mogu smatrati zanimljivima i intrigantnima. Halilović je između ostalog, iako u maloj minutaži, predstavljen protiv PSG-a u Ligi prvaka, na obje utakmice, u Maksimiru i na Parku prinčeva, na tribinama su također bili predstavnici Manchester Cityja.

E sad, ukoliko društvo s Otoka zaista sa sobom donese "nemoralnu ponudu", hoće li se Dinamo odlučiti na prodaju svoga nogometnog dijamanta? To je apsolutna nepoznanica, izvori tvrde da takva odluka u Maksimirskoj 128 nije donesena. Halilović i Kovačić su mladići na kojima bi plavi klub trebao graditi svoju budućnost, oni bi morali biti temelji oko kojih bi se gradio novi, jaki Dinamo. Njihovim ostankom, barem u neko kratkoročno vrijeme, pokazala bi se ozbiljna vizija razvoja.

U Nedjelju smo nakratko porazgovarali s Alenom Halilovićem, simpatičnim dječakom koji je bio oduševljen što je protiv Zadra prvi put u seniorskoj konkurenciji krenuo od prve minute i pritom postigao svoj prvi gol u Maksimiru. Naravno da o mogućem dolasku Manchester Cityja ne zna ništa. Pitali smo ga očekuje li da će i protiv Porta u srijedu zaigrati od prve minute?

- Ne znam. Nisam očekivao niti da ću startati protiv Zadra, bilo je to za mene prekrasno iznenađenje. Zahvaljujem treneru što mi je dao priliku. Uzvratio sam mu golom, a nadam se da će biti još ovakvih prilika, još sam mlad, ima vremena - kazao nam je Halilović.

Naravno da nismo mogli zaobići priču oko reprezentacija Hrvatske, odnosno Bosne i Hercegovine. Kad će Alen Halilović konačno odlučiti za koga će igrati?

- Ta priča mi jako smeta. Ne treba me stalno time opterećivati. Prerano je za odluku, imam 16 godina, imam još dvije godine za odlučiti za koju ću reprezentaciju igrati - zaključio je Halilović.

sportske novosti