Čitluk: Održana komemoracija povodom smrti Tomislava Bobana Tombe

Tomislav Boban Tomba, smrt, HNK Brotnjo Čitluk, Tomislav Boban Tomba, komemoracija, HNK Brotnjo Čitluk
Ovom prilikom članovi Upravnog odbora na čelu s predsjednikom Mariom Rozićem i predsjednikom Skupštine Franjom Primorcem, treneri HNK Brotnjo i ostali prijatelji pokojnog odali su počast „dobrom duhu" hercegovačkog nogometa.

Dugogodišnji vratar i trener vratara svojim vedrim duhom urezao se u sijećanja svih prisutnih na komemorativnoj sjednici, a zasigurno je kao takav ostao zapamćen u brojnim klubovima u kojima je ostavio trag, bilo kao vratar ili kao trener vratara pod čijom su dirigentskom palicom odrastali i nogometno sazrijevali brojni vrhunski vratari.

Krenuvši iz matičnog Brotnja pokojni Tomba branio je za brojne klubove, između ostalih i sarajevskog Željezničara, a jednako izvrstan bio je i kao malonogometni vratar. Svojim nastupima osvajao je srca navijača. Po završetku vratarske karijere ovaj skromni, uporni i uvijek nasmiješeni zaljubljenik u nogomet posvetio se trenerskom poslu. Njegov život bio je vezan i u potpunosti posvećen nogometu, bilo da se radilo o mladim vratarima Brotnja ili mladim reprezentativkama Hrvatske s kojima je pokojni Boban kratko radio. Pokojni Tomba uz nogomet je provodio 24 sata dnevno sve dok ga teška bolest nije odvojila od nogometnih travnjaka.

Nakon što su se prisjetili karijere pokojnog Tomislava Bobana Tombe, ljudskih vrlina koje su ga krasile i svih uspomena na trenutke zajedništva članovi Upravnog odbora HNK Brotnjo - Čitluk, treneri, igrači i prijatelji pokojnog autobusom su se iz Čitluka uputili u Goricu kod Gruda kako bi sudjelovali u posljednjem ispraćaju Tomislava Bobana Tombe.

Citluk.ba