Čitlučani nade polažu u donatorsku večer kluba

brotnjo

... došli do drugoplasirane pozicije s velikom mogućnošću za osvajanje lige koja bi im osigurala doigravanje za nastup u većem rangu, ova momčad muku muči s financijama što je dovelo do osipanja igračkog kadra pa je hitna reakcija bila prijeko potrebna kako bi klub nastavio barem donekle stabilno funkcionirati, piše Dnevni list.

Tako je na nedavno održanoj Skupštini kluba, na kojoj je za novog predsjednika izabran Dario Barbarić, dogovorena donatorska večer od koje se očekuje spas za ovaj sportski kolektiv bogate povijesti koji je u sezoni 1999./2000. postao državni prvak, a tih je godina bilježio nastupe i u europskim natjecanjima.

- Od donatorske večeri očekujemo da prikupimo sredstva kako bi barem ispunili financijske obveze prema igračima jer nam je to najbitnija stavka, kazao je trener Brotnja Romeo Šapina.

Momčad je u zimskom prijelaznom roku ostala bez nekoliko standardnih igrača, a na Bare je došlo par novih imena.

Prvoplasirani Tomislav ima samo bod više, ali je bez ambicija igranja Prve lige FBiH. Jablanička Turbina, kao i Brotnjo, ima problema s financijama, dok Igman iz Konjica ne ispunjava uvjete igranja pa će Brotnjaci i s tako istančanim igračkim kadrom, ako se sredi novčana situacija, biti u velikoj prilici za osvajanje prvog mjesta.
Ljubitelji nogometa u Čitluku nadaju se igranju većeg ranga od iduće sezone, ali kako su financije glavna stavka sportskih klubova i prema njima se kroje i ambicije, sve će ovisiti od spomenute donatorske večeri koja je najavljena za 27. veljače.

- Zbog trenutnog stanja ne znamo što nas očekuje na proljeće. Veliku nadu polažemo u donatorsku večer te se nadamo dobrom odzivu Brotnjaka koji su spremni pomoći klubu. Nakon toga ćemo znati na čemu smo i prema tome ćemo kreirati naše ambicije u proljetnom dijelu prvenstva, ustvrdio je strateg Brotnja.