Ćiro uoči Bugarske: Ovo je nacionalna tragedija!

Miroslav Ćiro Blažević, SP Brazil, BIH-Nigerija, zadar, Miroslav Ćiro Blažević, nogomet, Miroslav Ćiro Blažević, Mehmed Baždarević , Miroslav Ćiro Blažević legenda, Mehmed Baždarević , Miroslav Ćiro Blažević, Igor Štimac, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Davor Šuker, Ante Čačić, Miroslav Ćiro Blažević, Hrvatska, Miroslav Ćiro Blažević, Vatreni

U takvoj bizarnoj atmosferi izabranici novog izbornika Ante Čačića moraju pobijediti, a za najavu takve utakmice boljeg sugovornika od 'trenera svih trenera' Miroslava Ćire Blaževića nismo mogli pronaći.

Iako već neko vrijeme ne radi kao trener 80-godišnji Blažević prati apsolutno sve što se događa u hrvatskom nogometu. Međutim, malo tko se mogao nadati kako će hrvatska nogometna reprezentacija, donedavno prvoplasirana momčad u skupini, prolazak na Euro 2016. morati tražiti kroz 'baraž' (dodatne kvalifikacije). Kako sada stvari stoje, teško da će upravo Hrvatska biti najbolja treća reprezentacija iz svih skupina.

Međutim, na ostale rezultate se nikako ne može utjecati, a pred našim je reprezentativcima teška utakmica protiv Bugarske.

'Razlika u kvaliteti je takva da ćemo pobijediti s komfornim rezultatom. Naglašavam, s komfornim rezultatom. Sve što bi bilo manje od 3:0, bilo bi za mene neugodno iznenađenje. Pa vidjeli ste kako su naši uvjerljivo igrali u Bugarskoj. Evidentno je da je klasa na našoj strani i nikakvih iznenađenja ne bi smjelo biti', kazao je za tporta.hr Blažević.

Najavili ste uvjerljivu pobjedu, ali nema vašeg 'đilkoša' Maria Mandžukića. Može li ga Nikola Kalinić nadomijestiti?

'Bugari su niži nivo od onog u kojem Nikola Kalinić igra. Njegovo golgetersko nadahnuće sigurno će dati rezultata.'

A kako će biti igrati pred praznim tribinama zbog 'slučaja svastika' na Poljudu'? Vi se u takvoj situaciji nikad niste našli?

'Nikada! Istina, nekad su meni zviždali, ali stadion nikad nije bio prazan. A ovo sada je nacionalna tragedija. Treba ići u izvor problema i pokušati ga riješiti', zavapio je Ćiro Blažević koji je poznat kao jedan od najvećih kritičara aktualnog predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Međutim, ovog puta legendarni Ćiro o Šukeru i 'problemima' nije želio reći ni riječi. U glavi mu je samo pobjeda protiv Bugarske i plasman na Euro 2016. Time je Ćiro još jednom dokazao kako je uvijek daleko ispred svog vremena.

tportal.hr